Verhuurhuur bij ons een ruimte
Concertzaal
wo 26 apr 2017

Lidy Blijdorp en Julien Brocal

open:13:00
start:14:00

Stichting Actieve Senioren in Den Bosch (SAS) verzocht Willem Twee concertzaal om een concert te organiseren voor haar achterban. Het concert is overigens voor iedereen toegankelijk.

De SAS is thuishaven voor meer dan 700 dynamische senioren die wijkgericht allerlei activiteiten uitoefenen. Vanuit deze afdelingen verzorgen vrijwilligers met kennis van zaken de activiteiten. De SAS zet zich in voor samenwerking met andere organisaties, die eveneens binnen de gemeente werkzaam zijn voor senioren; in het bijzonder de contacten met de wijkteams zijn hierbij van belang.
Willem Twee concertzaal nodigde celliste Lidy Blijdorp en pianist Julien Brocal uit voor dit woensdagmiddagconcert. Zij zullen onder andere de prachtige cellosonate van Chopin ten gehore brengen.

Lidy Blijdorp is een jonge celliste met een enorme vertelkracht. Op de Amsterdamse Cellobiënnale werd zij geprezen vanwege haar ‘onthutsende muzikaliteit’. Opgeleid in Parijs behaalde ze haar master met de hoogste onderscheiding (1ière Prix avec félicitations, 2011). Onlangs rondde ze haar studie af bij Gary Hoffman aan de prestigieuze Chapelle Musicale Reine Elisabeth.

Lidy leerde Julien Brocal kennen op de Chapelle Elizabeth, waar ze beiden studeerden. Julien was een leerling van Maria João Pires en treedt nog steeds regelmatig met haar op. “Poëzie, spontaniteit, ingetogenheid en een diep gevoel voor structuur en bewustzijn van geluid zijn zeldzame kwaliteiten waarmee hij begiftigd is” (MariaJoão Pires).

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.