kassa
Kunstruimte
zo 28 mei t/m za 20 mei 2017

Leviathan

Kunstruimte, Spiegelzaal

open:11:00
start:00:00
einde:17:00
genre:Beeldende kunst

‘Leviathan’ is het nieuwste project van Marie Pop, twee kunstenaars die elkaar, en elkaars oeuvre beter leerden kennen sinds zij beiden bij Stichting B.a.d te Rotterdam een atelier huren. Gefascineerd door elkaars werk en de kracht daarvan kwam er een spontane samenwerking tot stand tussen Anique Weve en Inge Aanstoot. Wat begon als een onderzoek naar het combineren van fotografie en schilderen mondt nu uit in een op zichzelf staande identiteit: Marie Pop.

De gezamenlijke fascinatie van Anique Weve en Inge Aanstoot voor water, -en alles wat zich daarin en omheen beweegt, heeft geleid tot deze expositie met de titel: ‘Leviathan’.

De leviathan komt voor in allerlei verhalen en mythologie, van de Feniciërs en oude Grieken tot in vroeg-Christelijke geschriften en de sprookjes van Duizend-en-een-nacht. Waar de leviathan soms omschreven wordt als een duivelse, kronkelende slang wiens kaken de poorten van de hel zijn, wordt hij ook gezien als een enorm drijvend wezen dat aangezien wordt voor een eiland (de Aspidochelone). Maar ook als zevenkoppige walvis en als koning der vissen, de leviathan heeft dus een hoop gezichten, en daar is Marie Pop mee aan de slag gegaan.

Voor deze expositie in de Spiegelzaal hebben Weve en Aanstoot nieuw werk gemaakt, wat voortkomt uit hun fascinatie voor de leviathan. Ze laten hun beide beroepspraktijken naar elkaar toe bewegen waarbij fotografie en schilderkunst als water gaat vloeien.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.