Verhuurhuur bij ons een ruimte
Poppodium
wo 29 mrt 2017

Legendary Shack Shakers + Leadbeaters

Poppodium

open:20:00
start:20:30
einde:01:00
genre:Punkpolka, county
locatie: Poppodium
zaal: Kleine Zaal

The Legendary Shack Shakers zijn met recht legendarisch te noemen. Al 20 jaar weet deze psychedelische country punk blues & billy band elke shack te shaken dankzij de charismatische frontman Colonel J.D. Wilkes.

Met banjo, wasbord, harmonica en staande bas wordt het zuiden van de Verenigde Staten bezongen met een knauw waar je pijn van in je kaken krijgt. Duistere avonturen in obscure plekken vinden hun weg naar het podium in cowpunk songs en psychobilly liederen. De band dendert als een trein over het podium, waarbij de fratsen en grollen van Wilkes onnavolgbaar zijn. Van punkpolka tot onversneden kuntrie, het raast voorbij voordat je The Legendary Shack Shakers hebt kunnen zeggen. Billy Bob Thornton is groot fan en deed zelfs mee op hun plaat The Southern Surreal. Natuurlijk, een band die zichzelf al bij voorbaat legendarisch noemt, moet met argusogen bekeken worden, maar na al die jaren zijn ze dan ook écht legendarisch geworden en kun je deze Shack Shakers dan eindelijk live aanschouwen in Den Bosch.

 

Leadbeaters

Dit Amsterdamse trio bestaat uit de zachte kern van de beruchte streetgrass-formatie The Pedro Delgados. Leadbeaters is van hetzelfde laken een pak: drie mannen rond een vintage microfoon, die op banjo, gitaar en contrabas een mix van Amerikaanse traditionals, old time country, blues, bluegrass, folk en gospel spelen.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.