Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
za 18 sep t/m za 14 okt 2017

Laurens de Man / Kees van Houten

Bachs Goldbergvariaties

open:14:00
start:14:30
genre:Barok
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal
klinkt als: Bachs Goldbergvariaties

Organist en Bach-onderzoeker Kees van Houten presenteert vanmiddag zijn 14e boek over Johann Sebastian Bach. Onderwerp van deze nieuwe uitgave zijn de Goldbergvariaties, een monumentaal klavierwerk, dat in 1741 in druk verscheen.

Kees van Houten

www.keesvanhouten.nl
Van Houten is sinds 1957 organist van de St. Lambertuskerk te Helmond en werkte twee decennia als hoofdvakdocent orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Hij publiceerde o.a. diepgaande studies over de getallensymboliek in het werk van Bach, en over muziek-psychologische beschouwingen over belangrijke koraalbewerkingen voor orgel. Als concerterend organist treedt Kees van Houten op in binnen- en buitenland.

Laurens de Man

www.laurensdeman.nl
We hoorden Bachs Goldbergvariaties al eerder in onze concertzaal in uitvoeringen van Jan Willem Rozenboom en Ivo Janssen. Ze vervelen gelukkig nooit! Vanmiddag klinkt de interpretatie van Laurens de Man (1993).

Als pianist won Laurens de Man in 2009 tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag een 1e prijs. Hij maakte samen met andere prijswinnaars van het Prinses Christina Concours tournees door de VS en Canada (april 2012) en Costa Rica (oktober 2012). Sinds januari 2012 is Laurens hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht, waar hij een Bätz-Witte orgel uit 1861 bespeelt. Daarnaast was hij in 2014 stagiair-organist van de Oudekerkgemeente in Amsterdam.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.