Verhuurhuur bij ons een ruimte
Poppodium
vr 13 apr 2018

Kingfisher Sky + Beyond God + Phantom Elite

open:20:00
start:20:30
locatie: poppodium
zaal: Grote Zaal


De geschiedenis van de Nederlandse band Kingfisher Sky begint in 2002 wanneer drummer Ivar de Graaf de gothic metalband Within Temptation verlaat, die op dat moment op het punt van een grote internationale doorbraak staat…

Band van contrasten: tussen prog, klassiek, metal en pop.
Samen met de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld schrijft hij composities die niet aan één genre of stijl zijn verbonden. Deze muzikale stijl is moeilijk te beschrijven, maar de term “progressieve mythrock” komt het dichtst in de buurt. Men moet hierbij denken aan artiesten als Heart, Clannad, Tori Amos, Kate Bush, Peter Gabriel, Mike Oldfield en Pink Floyd aan de ene kant – en progrock zoals Porcupine Tree aan de andere kant. In het kort: contrasten – zowel sfeervol zacht als hard en dromerig als rockend.

In 2006 tekenen ze een platendeal met Suburban Records. In 2007 duikt de band de studio in met producersduo Jochem Jacobs (Textures) en Bouke Visser en nemen zij hun debuutalbum Hallway Of Dreams op. Het levert de band een enorme schare fans op in binnen- en buitenland. In 2010 volgt het tweede album Skin Of The Earth. Hierover zegt Metalfan.nl: 'De band weet wanneer het gaspedaal moet worden ingedrukt, maar speelt ook lustig met sfeer en melodie, met meestal een plezierige hoofdrol voor de mooie vrouwenzang.'

Na een aantal bandwisselingen verschijnt in het najaar van 2014 cd nummer drie: Arms of Morpheus. Door  crowdfunding weet de band helemaal onafhankelijk zijn nieuwe album op kan nemen (mix en mastering in de Split Second Sound door Jochem Jacobs [ex-Textures]). Op dit album valt alles op zijn plaats: de bandbezetting, thema & songteksten, instrumenten en de muziek zelf.

Voor hun tien jarig bestaan kwam in januari 2017 de EP “To Turn the Tables” uit.  Een EP van 1 nummer maar wel 1 van 10 minuten! Alles wat Kingfisher Sky bijzonder maakt verpakt in 1 episch avontuur. Deze is digitaal te verkrijgen via o.a. iTunes. De EP is gemixed door Joost van den Broek met als speciale gasten Kristoffer Gildenlow op fretloze bas en Ludo de Goeje op viool.

Op 13 april a.s. komt de band naar Willem Twee met in het voorprogramma de bands Beyond God & Phantom Elite.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.