kassa
Poppodium
do 04 okt

King Dude + Kaelan Mikla

Enige NL show

open:19:30
start:20:00
genre:Neo Folk, Americana
locatie: poppodium
zaal: Grote Zaal
klinkt als: Nick Cave, Johnny Cash

In een tijd waarin de Amerikaanse folk het contact met zijn bloederige wortels heeft verloren, probeert King Dude de duisternis te verlichten met seks, dood, liefde, waanzin en het licht van Lucifer.

Sinds 2006 is zijn devotionele rock 'n' roll zowel het medium als de boodschap; zijn diepe bariton en duivelse viscerale songwriting de gereedschappen die hij gebruikt om de vurige geest van openbaring te ontsteken in iedereen die hem tegenkomt.

King Dude (echte naam Thomas Jefferson Cowgill, of TJ Cowgill) is een Amerikaanse muzikant, wiens muziek wordt toegeschreven aan de donkere folk, neo-folk of Amerikaanse folk. Het over het algemeen sombere geluid wordt aangevuld door de diepe stem van de zanger. De teksten gaan vaak over dood en pijn. Maar ook liefde, licht en redding vinden plaats in de tekst. Gedeeltelijk ontstaan ​​er kleine parallellen met de muziek van Johnny Cash maar ook liefhebbers van Nick Cave komen aan hun trekken.

Kælan Mikla

Kælan Mikla is een IJslands synthpunktrio dat werd opgericht in 2013. Ze brachten hun debuutalbum uit met Fabrika in 2016 en werken nu aan hun tweede album.

Kælan Miklas wortels liggen aan de ene kant in avant-punkpoëzie en aan de andere kant in Dark Wave, maar mengen ze op een manier die zowel excentriek als opwindend is. Het is te mooi om geen Wave te zijn, maar in plaats daarvan naar die klinische vroege synthwave uit de jaren tachtig te gaan, muziek die zo koud is dat je adem bevriest.
Kælan Mikla is een van de meest intrigerende bands die in jaren uit die weiden zijn voortgekomen. Gedraaide afgestemde meanderende basslines die zich voortbewegen over en over kwaadaardige kleinere synthesizerakkoorden, terwijl geprogrammeerde beats naar beneden schieten als bliksemschichten op een winternacht.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.