Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
ma 01 mrt t/m zo 31 jan 2021

Kim van Erven & Meg Forsyth

open:09:00
start:09:00
locatie: kunstruimte
zaal: spiegelzaal

Kim van Erven & Meg Forsyth – 7-11 t/m 27-12

Meg Forsyth (1984, Miami, Florida) houdt zich in haar werk bezig met de manier waarop mensen omgaan met de natuur en op welke manieren wij de natuur gebruiken. Vooral de manieren waarop wij de natuur gebruiken voor genezing of om delen van onszelf te manipuleren fascineren Meg.
Onderzoek in geneeskunde en biotechnologie speelt een belangrijke rol bij de inhoud van het werk. In het bijzonder genetische modificatie, verlenging van vruchtbaarheid, sterilisatie en de ontwikkeling van geneesmiddelen.
De werken van Meg Forsyth ontstaan vanuit een steeds wisselende optimistische en pessimistische kijk naar de toekomst.
‘Door het contrast van organische en abstracte vormen met mechanische gereedschappen en objecten gemaakt door mensen, breng ik afbeeldingen voort die zinspelen op de ethische dubbelzinnigheid van de wetenschappelijke vooruitgang.’
In 2019 is het werk van Meg Forsyth genomineerd voor de Koninklijke prijs voor de schilderkunst.

Kim van Erven (1984, Nijmegen) is gefascineerd door het verschijnsel dat de mens met kunst, meubels en goedkope decoratiematerialen zijn omgeving mooier en gezelliger probeert te maken, terwijl hij hier misschien niet altijd in slaagt. Kim houdt zich bezig met de esthetiek van het alledaagse.
Het werk van Kim van Erven is herkenbaar en vervreemdend tegelijkertijd. Van een afstandje ziet het er strak en glimmend uit. Het doet denken aan een strak gelakte auto of juist een geglazuurd gebakje. Kom je dichter bij dan zorgt de structuur van de stof en de verfstreken juist voor een meer lichamelijke associatie.
Kim vraagt zich hierin juist af: ‘Tot welke materialen en kleuren voelen wij ons aangetrokken en wanneer ziet iets er smakelijk of onweerstaanbaar uit?’.
‘Ik zoek naar een spanning tussen hard en zacht, statig en frivool, onschuldig en obseen, aantrekken en afstoten. Mensen moeten er aan willen zitten, maar toch aarzelen. Uiteindelijk moet een werk altijd iets ongemakkelijks uitstralen.’
Het werk van Kim van Erven is onder andere te zien geweest bij Galerie Ron Mandos in Amsterdam, Kunstliefde in Utrecht en Art Rotterdam.

Curator: Mayke Verhoeven
megforsyth.com
www.kimvanerven.com

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.