Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
vr 11 okt

Kika Sprangers Large Ensemble

XL concert

open:20:00
start:20:30
locatie: toonzaal
zaal: zaal

“De integriteit van sound. Dat is waar muziek begint.”

Saxofoniste Kika Sprangers raakt haar publiek met haar lyrische, melodieuze spel en karakteristieke geluid. Muzikaal uit ze zich niet alleen in haar saxofoonspel maar ook in eigen kleurrijke en meeslepende composities waarin melancholie en royale harmonieën de boventoon voeren.

In 2016 rondde Sprangers haar conservatoriumstudie in Utrecht af met een eindexamenconcert dat werd beoordeeld met een ‘9 met onderscheiding’. Tijdens haar studie werd ze geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse. De ervaring die ze opdeed tijdens de tournee met dit orkest heeft haar gevormd tot de muzikante die ze nu is: niet bang zijn om op te vallen, op te staan en een verhaal te brengen aan haar luisteraars. Het NJJO werkte in het kader van het Jong Metropole (een samenwerking met het NJO) met sterdirigent, componist en arrangeur Jules Buckley (Metropole Orkest).

Momenteel legt Sprangers haar focus op haar kwintet en Large Ensemble (een uitbreiding van

haar kwintet met drie zangeressen en een vierkoppige blazerssectie). Hoogtepunten met deze formaties waren te horen bij inJazz, Tivoli Cloud Nine, het Bimhuis en het Grachtenfestival. Voor dat laatste won Sprangers de Grachtenfestival-pitch waar ze het met haar Large Ensemble moest opnemen tegen collega's uit de klassieke muziek.

Ze schreef een vierdelige suite aan de hand van kunstwerken uit "De Stijl". In februari 2017 verscheen haar eerste EP “Leaves of Lily” met eigen composities uitgevoerd met beide formaties. Deze EP kreeg vier sterren in het Parool en Sprangers werd omschreven als 'een persoonlijkheid met een volwassen geluid, flair en bevlogenheid.'

Kika Sprangers - saxen
Anna Serierse - vocals
Marit van der Lei - vocals
Laura Polence - vocals
Remi Kazukauskas - fluit
Koen Smits - trompet
Robert-Jan Looysen - hoorn
Emilio Tritto - basklarinet
Koen Schalkwijk - piano, wurlitzer
Alessandro Fongaro - contrabas
Willem Romers - drums

Dit seizoen presenteert Willem Twee drie bijzondere XL-jazzconcerten met het Kika Sprangers Large Ensemble, het New Rotterdam Jazz Orchestra en de Flat Earth Society.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.