Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
zo 17 jan t/m za 12 okt 2019

Kika Sprangers Large Ensemble

XL concert

open:20:00
start:20:30
locatie: toonzaal
zaal: toonzaal

Kika Sprangers Large Ensemble “Human Traits” (Albumrelease)

In een wereld waar anonimiteit nauwelijks nog bestaat zijn we verder van elkaar verwijderd dan ooit tevoren. Een dinertafel is zelden nog gezien zonder telefoon naast het bord, zonder internetconnectie zijn we in paniek, en we weten niet meer naast wie we in de trein zaten deze morgen. Het project ’Human Traits’ maakt je bewust van de huidige status quo en zegt: “Je kan je met ieder ander verbinden, zolang je diegene maar durft aan te kijken”.

Saxofonist Kika Sprangers (1994) presenteert haar nieuwe album “Human Traits”, een reeks portretten van persoonlijke karakters die muzikaal wordt vertolkt door haar Large Ensemble. In 2018 tourde Sprangers met haar ensembles als Young Vip door Nederland en stond ze op het North Sea Jazz Festival. Daarnaast won ze de prijs voor ‘beste arrangement’ op het internationale B-jazz Contest en speelde ze met haar kwintet in Indonesië en China. Opvallend in haar ensemble zijn de zangeressen die fungeren als een instrumentale strijkerssectie, de collectieve improvisatie en de oprechte zeggingskracht waarmee de musici de lyrische muziek vertolken.

Voor haar debuutalbum werkt Kika samen met fotografe en vormgever Karen van Gilst. Zij portretteert de door Kika muzikaal geschetste personages. Van Gilst exposeert voorafgaand en na afloop van het concert in de foyer en ondersteundt de muziek tijdens het concert met visuals. Het geheel vormt een bijzondere interdisciplinaire ervaring die je wakker schudt en op indringende wijze laat kennis maken met de karakters.

 

Line-up:

Kika Sprangers - alt- en sopraansaxofoon
Anna Serierse - zang
Marit van der Lei - zang
Sanne Rambags - zang
Remigijus Kazukauskas - fluit
Alistair Payne - trompet
Romain Bly - hoorn
Emilio Tritto - basklarinet
Koen Schalkwijk - piano en wurlitzer
Alessandro Fongaro - bas
Willem Romers - drums

Dit seizoen presenteert Willem Twee drie bijzondere XL-jazzconcerten met het Kika Sprangers Large Ensemble, het New Rotterdam Jazz Orchestra en de Flat Earth Society.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.