Verhuurhuur bij ons een ruimte
Kunstruimte
zo 10 nov

Kijken naar Kunst van Nu

open:11:00
start:11:15
locatie: kunstruimte
zaal: Kunstruimte

Foto: Ruud Strobbe in opdracht van Neue Heimat

Vanaf maart 2019 organiseert Willem Twee kunstruimte een cursus over hedendaagse kunst.
De cursus bestaat uit 6 zondagochtenden. Verschillende hedendaagse kunstenaars zullen de revue passeren tijdens de lezingen. Aansluitend gaan we bij de actuele exposities in de Willem Twee kunst-ruimte het “kijken” in praktijk brengen met 'doorkijkoefeningen', soms in aanwezigheid van de curator of kunstenaar. De 6 modules zijn ook los te bezoeken.

korte introductie:

“Ik was 18 toen ik voor het eerst een museum bezocht. Het was 1978 en tot mijn stomme verbazing zag ik daar stapels drijfhout, platen ijzer en schilderijen die wel door “mijn kleine broertje” gemaakt leken. Dat was heel iets anders dan de reproducties van Rubens die mijn oudste zus op haar kamer had. Intrigerend. Om dit te snappen volstond het niet meer om het gewoon mooi of lelijk te vinden. Ik moest leren met andere ogen te kijken. Dat heeft sindsdien mijn leven leuker gemaakt.”*

Marie jose Eijkemans* is opgeleid als beeldend kunstenaar, heeft een master degree in Art&Architecture, werkt als hoofd educatie bij Museum De Pont Tilburg en organiseert kunstlezingen en workshops.

Locatie: Willem Twee kunstruimte, Boschdijkstraat 100, 5211 VK Den Bosch

Zondag 24 maart 11.00 Inloop

11.15-12.30 inleiding op Kunst van Nu
“doorkijk-oefening” in Grafisch Atelier, en grafiek expositie
'Plaatjes & Praatjes' van curatoren/kunstenaars Hanna de Haan en Astrid Florentinus

Per lezing: 10,- p.p.

6 lezingen: 50,- p.p. (10,- korting)

Nadat het oog gevoed is met het Kunst kijken, is er de mogelijkheid om tegen een gereduceerde prijs de innerlijke mens te voeden met een Kunst lunch.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.