Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
za 23 okt t/m zo 27 jun 2021

Kijken Naar Kunst van Nu: Jan Moerbeek en Jeanine Vloemans

Over ‘Leermeesters’ en Titels

open:10:45
start:11:00
locatie: fabriek
zaal: 1.5 wot + grote zaal

‘Leermeesters’ en Titels

Op zondag 27 juni gaan we eindelijk weer van start met een nieuwe editie van Kijken naar Kunst van Nu, waarin kunstspecialist Marie-José Eijkemans ingaat op iconische kunstwerken en kunstenaars uit de moderne en hedendaagse kunst en verbanden legt met de werken die in de Willem Twee kunstruimte te zien zijn. Zij ontwikkelde de lezing ‘Over ‘Leermeesters en Titels’ naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Parade van Onnavolgbare Momenten’ met schilderijen van Jan Moerbeek en een schilderkunstige installatie van Jeanine Vloemans.

Over de lezing
Alle kunstenaars hebben een voorbeeld, iemand tegen wie ze opkijken en van wie ze leren. Soms ontwikkelen ze hun stijl dankzij, en soms ondanks deze voorgangers. De werken van Jan Moerbeek en Jeanine Vloemans geven direct aanleiding om een aantal bekende leerling-meesterverhoudingen in de kunstgeschiedenis in een lezing te belichten. Een ander aspect waar beide kunstenaars ons in kunnen meenemen, zijn titels. In de lezing bespreken we eerst een aantal beroemde werken die zonder hun titel weleens een heel andere betekenis gehad zouden hebben. Daarna staan we in de tentoonstelling stil bij de rol van de beeldende, poëtische titels van Jan Moerbeek en Jeanine Vloemans en kijken we of en hoe ze bijdragen aan de kijkervaring.

Kosten:
Lezing + koffie/thee: €12,50
Lezing + koffie/thee en lunch: €20,50
Passe-partout 3 lezingen: €30,00
Passe-partout + lunch: €55,00
Koop hier je ticket.

Een passe-partout geeft je toegang voor alle drie de Kijken Naar Kunst Van Nu-lezingen die in 2021 plaatsvinden. De andere lezingen vinden plaats op: zondag 17 oktober en zondag 28 november. De inhoud van deze lezingen wordt nog bekend gemaakt.

Tijden:
Inloop: 10:45
Aanvang: 11:00
Einde: 12:30

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.