Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
wo 02 dec t/m zo 26 jan 2020

Kijken naar de kunst van nu Verwantschappen

open:11:00
start:11:15
locatie: kunstruimte
zaal: 1.5 de wot

Bestel nu een voordelige Passe Partout en betaal voor 6 lezingen € 65,- (i.p.v. € 75,-) en is inclusief koffie/thee/water.

Een Passe Partout inclusief lunch kost € 113,-.

De prijs voor een enkele lezing is € 12,50 en is inclusief koffie/thee/water.

Ook kunt u gebruik maken van de lunchproeverij tegen gereduceerde prijs. Alléén bij voorinschrijving: € 8,- (i.p.v. € 10,-). De lunch bestaat uit een soepje en twee sandwiches met keuze uit vlees, vis of vega.


Klik hier voor tickets, of hierboven op de oranje button.

Nieuwe lezingen 2019-2020: Kijken naar de kunst van nu, thema verwantschappen.

De cursus gaat over hoe we hedendaagse kunst kunnen bekijken en duiden. In het nieuwe culturele seizoen bespreken we ook wat de diverse kunstwerken met elkaar gemeen hebben, in welke zin zijn ze verwant aan elkaar? Verschillende hedendaagse kunstenaars zullen de revue passeren tijdens de lezingen. Aansluitend gaan we bij de actuele exposities in de Willem Twee kunstruimte het “kijken” in praktijk brengen met 'doorkijkoefeningen', soms in aanwezigheid van de curator of kunstenaar. De lezingen kunnen als passe-partout met korting geboekt worden maar de 6 modules zijn ook los te bezoeken.

korte introductie.

“Ik was 18 toen ik voor het eerst een museum bezocht. Het was 1978 en tot mijn stomme verbazing zag ik daar stapels drijfhout, platen ijzer en schilderijen die wel door “mijn kleine broertje” gemaakt leken. Dat was heel iets anders dan de reproducties van Rubens die mijn oudste zus op haar kamer had. Intrigerend. Om dit te snappen volstond het niet meer om het gewoon mooi of lelijk te vinden. Ik moest leren met andere ogen te kijken. Dat heeft sindsdien mijn leven leuker gemaakt.” Marie jose Eijkemans

Marie jose Eijkemans is opgeleid als beeldend kunstenaar, heeft een masterdegree in Art&Architecture, werkt als hoofd educatie bij Museum De Pont Tilburg en organiseert kunstlezingen en workshops.

Programma 2020:

zondag 26 januari: het verhaal in de geënsceneerde kunst
zondag 29 maart: kunst in beweging, kinetische kunst van David Letellier en Albert van Abbe i.h.k.v. FAQ festival
zondag 26 april: mensbeeld, Homerun#2, De Mens
zondag 28 juni: making worlds, solo tentoonstelling met installatie van Jop Vissers Vorstenbosch
zondag 27 september: seasoning, eerste gezichtsbepalende tentoonstelling van het culturele seizoen
zondag 29 november, verwantschap fotografie met schilderkunst, (World Press Photo 1e verd. en + 4 Alumni fotograven Foto Academie spiegelzaal)

Inloop 11:00 uur. Start 11:15 uur tot 12:45 uur (1,5 uur)

Prijs 12,50 p/p/ per lezing (inclusief koffie/thee/water)
Korting: 6 lezingen voor 65,- (i.p.v. 75,-)

Ook kunt u gebruik maken van de lunch proeverij tegen gereduceerde prijs, alléén bij voorinschrijving: €8,- (i.p.v. 10,-): soepje, en twee sandwiches met keuze uit vlees, vis of vega).

Vaste deelnemers aanbod
Introducé mag gratis 1 x mee! Alle vaste gasten mogen 1 keer een gratis introducé meebrengen.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.