Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
di 18 mei t/m zo 20 dec 2020

Kijken naar de kunst van nu Verwantschappen

open:11:00
start:11:15
locatie: kunstruimte
zaal: 1.5 de wot

De cursus gaat over hoe we hedendaagse kunst kunnen bekijken en duiden. In het nieuwe culturele seizoen bespreken we ook wat de diverse kunstwerken met elkaar gemeen hebben, in welke zin zijn ze verwant aan elkaar? Verschillende hedendaagse kunstenaars zullen de revue passeren tijdens de lezingen. Aansluitend gaan we bij de actuele exposities in de Willem Twee kunstruimte het “kijken” in praktijk brengen met ‘doorkijkoefeningen’, soms in aanwezigheid van de curator of kunstenaar. De lezingen kunnen als passe-partout met korting geboekt worden maar de 6 modules zijn ook los te bezoeken.

korte introductie.

“Ik was 18 toen ik voor het eerst een museum bezocht. Het was 1978 en tot mijn stomme verbazing zag ik daar stapels drijfhout, platen ijzer en schilderijen die wel door “mijn kleine broertje” gemaakt leken. Dat was heel iets anders dan de reproducties van Rubens die mijn oudste zus op haar kamer had. Intrigerend. Om dit te snappen volstond het niet meer om het gewoon mooi of lelijk te vinden. Ik moest leren met andere ogen te kijken. Dat heeft sindsdien mijn leven leuker gemaakt.” Marie jose Eijkemans

Marie Jose Eijkemans is opgeleid als beeldend kunstenaar, heeft een master degree in Art &A rchitecture, werkt als hoofd educatie bij Museum De Pont Tilburg en organiseert kunstlezingen en workshops.

Het programma is enigszins aangepast i.v.m. corona virus
Programma 2020:

zondag 29 maart: kunst in beweging, kinetische kunst i.h.k.v. FAQ festival: Verzet naar zondag 20 december 2020
zondag 26 april: mensbeeld, Homerun#2, De Mens: Vervalt
zondag 28 juni: lokaal talent, Bossche maker in tijden van nood een deugd
zondag 27 september: verwantschap fotografie met schilderkunst, World Press Photo Den Bosch
zondag 29 november: mensbeeld, Homerun#2, De Mens, kunstruimte
zondag 20 december: spiegelzaal

Inloop 11:00 uur. Start 11:15 uur tot 12:45 uur (1,5 uur). Koffie en thee zijn in de lezingruimte verkrijgbaar. Na afloop is er de gelegenheid om in hangop lunchcafé te lunchen tegen betaling.


Vanwege de Corona maatregelen zijn er beperkt aantal tickets beschikbaar.
ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.