kassa
Poppodium
do 04 mei 2017

JW Roy & The Royal Family + Cavan Moran

open:20:05
start:20:30
genre:americana, country, soul, rock 'n roll
locatie: Poppodium
zaal: Grote Zaal

Op zijn laatste album Dry Goods & Groceries keerde JW Roy met veel succes terug naar zijn roots: de Americana. Op dit eerste Amerikaanse album in tien jaar brengt JW Roy de muziek waarmee hij zijn trouwe fanschare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte.

Het boek dat het album vergezelt geeft aan waar JW Roy zijn inspiratie vandaan haalde: het staat vol met verhalen over, fotografie en ander beeld van gekoesterde en vergeten singer-songwriters, outlaws en legendes. JW Roy wordt alom gezien als de Americana vertolker van Nederland. Tijdens deze tour speelt hij met zijn band zijn nieuwe nummers, zijn oude hits (als Sixth Street en Deeper Shades) en klassiekers uit het Americana-oeuvre. o.a. Johnny Cash, Townes van Zandt en George Jones krijgen een JW Roy vertolking. En dat op volle kracht in een stomende country, soul en rock 'n roll show.

Bezetting:
JW Roy: zang gitaar
Judith Renkema: bas
Roel Spanjers: Hammond, piano, accordeon
Cok van Vuuren: gitaren en andere snaarinstrumenten
Rob Wijtman: drums

Cavan Moran

Cavan Moran is een singer-songwriter uit Manchester. Hij speelde op een aantal van de mooiste podia ter wereld, waaronder de Londense Union Chapel, New York Knitting Factory en La Flèche D'Or in Parijs. De nummers die hij schrijft passen feilloos in die geweldige zalen en dus ook op Willem Twee poppodium.

Pers quotes:
“Een muzikale reus onder een stad vol onvolgroeide performers.” See Sound
“Cavan Moran: een man die het handboek voor troubadours heeft herschreven met een prachtig resultaat.” Manchester Evening News
“Een sterke stem getraind door rook, bier en slapeloze nachten. Zijn nieuwe album is een echt doe-het-zelf meesterwerk voor iedereen die houdt van alt-folk sound.” Michele Ferrero, Balkon TV


Let op: in verband met de twee minuten stilte van Dodenherdenking is de zaal vijf minuten later open.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.