kassa
Kunstruimte
wo 28 mei t/m za 25 mrt 2017

Juncta Position

Kunstruimte

open:15:00
start:00:00
einde:17:00
genre:groepsexpositie
locatie: Grote Ruimte

‘Waar sta je? Is dit wat je verwacht had?’ zijn een paar van de vragen die aan de kunstenaars een jaar na hun afstuderen gesteld werden. Alle deelnemende kunstenaars hebben deze, en andere vragen over hun kunstenaarschap beantwoord. Dit resulteerde in een wand vol antwoorden, onderbouwd en begeleid door allerlei artikelen die direct of zijdelings verband houden met dit onderwerp.

Hiermee wordt een beeld geschetst van de huidige staat van het kunstenaarschap van de deelnemers. Niet meer, niet minder.

Deelnemende kunstenaars zijn: Simon van Iersel, Alison van Kerkhoff, Isabelle van Lieshout, Bob Lathouwers, Ruben Mols, Bas Muda, Michaella Oosterbos, Osip Schoenmakers, Koen van Santvoort, Martha Thissen, Monique van de Ven, Raquel Vermunt, Reinier Vrancken, Amanda van Wijk.

Daarnaast, of vooraleerst is er het werk van deze 'nieuwe' lichting kunstenaars. In deze tentoonstelling is bestaand eindexamenwerk te zien en actueel, recent werk of een uitleg waarom dat ontbreekt. Het eindexamenwerk is een referentie en biedt de toeschouwer houvast. Het kan gezien worden als een soort nul-meting waarbij het actuele werk een vervolg is, 'een formule tussen minstens twee meetpunten' (juncta position). De tentoonstelling poogt een overzicht te geven zonder er een conclusie of uitkomst aan te verbinden. Juncta position kan gezien worden als een onderzoek waarvan de presentatie een momentopname is die de bevindingen communiceert en toont.

Willem Twee kunstruimte voelt zich verbonden met nieuwe makers en jong talent en wil een platform zijn tussen academie en musea met een focus op experiment en onderzoek.

Met Juncta Position biedt de Willem Twee jonge hedendaagse kunstenaars de mogelijkheid ervaring op te doen in het presenteren van hun werk en dit bij het grote publiek onder de aandacht te brengen.

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.