Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
di 18 mei t/m zo 17 mrt 2019

Joy Division Undercover ’40 years of Unknown Pleasures ( 1979-2019)’

open:20:00
start:21:00
locatie: poppodium
zaal: grote zaal
klinkt als: Joy Division

In 2019 is het 40 jaar geleden dat het legendarische debuutalbum “Unknown Pleasures” van de Britse band Joy Division verscheen. Het album wordt gezien als het startschot van de New Wave beweging in de jaren 80 en beïnvloede bands als Echo & The Bunnyman, The Cure, U2, Bauhaus, The Sound en tal van andere iconische bands uit die periode. Ook nu nog geven bands als Interpol, Arcade Fire en The Editors aan sterk te zijn beïnvloed door de muziek van Joy Division.

In de periode maart, april en mei 2019 zal de band Joy Division Undercover –na 3 jaar- weer uitgebreid gaan touren. Tijdens de tour zal de band het album Unknown Pleasures integraal spelen. Joy Division Undercover wordt door pers en publiek op handen gedragen en gezien als de beste Joy Divison tribute band ooit. Met o.a. gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) en zanger Erny Green (The Eternal) kun je ook niet anders verwachten. Erny Green´s stem evenaart op griezelige wijze de stem van Ian Curtis. Zoals een persquote zegt:

“Close you´re Eyes and you hear IAN Curtis “
“close you´re eyes and you hear Joy Division”

JOY DIVISION UNDERCOVER
Joy Division Undercover (voorheen Closer To Curtis) zal een complete ode brengen. Naast een integrale uitvoering van Unknown Pleasures zal het tweede deel van de set bestaan uit even zoveel hoogtepunten uit het Joy Division repertoire. De band staat bekend om z´n extreem intensieve en oprechte performance, een perfecte livesound en obscure lichtshow/visuals. Tijdens eerdere tours van de band (voor het laatst in 2016) was het merendeel van de shows stijf uitverkocht. Een greep uit de vele online reacties op de band:

`Absolutely blown away, these are the best JD covers I've ever heard. Thank you.´

´Good lord, this is spot on´

´By far the best yet !!!!´

´EXCELLENT........ And emotional´

´I´ve seen Joy Division many years ago and I have to admit that this is impressive´

DE BAND:

Zang: Erny Green

Gitaar: Henk Koorn

Bas; Edwin Oranje

Toetsen: Thijs Heij

Drums : Gerald Roerdinkveldboom

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.