Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
za 02 okt

Joy division undercover

(celebrates Ian Curtis 65th Birthday)

open:20:00
start:20:30
genre:New Wave / Post Punk
locatie: poppodium
zaal: grote zaal
klinkt als: Joy Division

Joy Division Undercover celebrates Ian Curtis 65th Birthday
Waarschijnlijk het beste eerbetoon aan Joy Division ooit. Hun uitvoeringen gaan zelfs verder dan authenticiteit.

Sluit je ogen en hoor Ian Curtis.
Sluit je ogen en hoor Joy Division.

In 2020 is het 40 jaar geleden dat de zanger van Joy Division, Ian Curtis stierf. Om de iconische zanger te onthouden, te eren en om het feit te vieren dat het tweede album ‘Closer’ van Joy Division in datzelfde jaar (1980) werd uitgebracht, zal ‘Joy Division Undercover’ tussen februari en oktober 2020 een energieke Europese en Zuid-Amerikaanse club- en festivaltour doen. De band speelt het hele album ‘Closer’ en nog veel meer van hun legendarische nummers. In 2019 deden ze een zeer succesvolle Nederlandse tournee met het album ‘Unknown Pleasures’, waar de meeste concerten volledig uitverkocht waren.

De muziek van Joy Division had een enorme invloed op veel hedendaagse bands zoals: Arcade Fire, The Editors, Interpol, The National, Sixteen Horsepower, Palace Brothers en nog veel meer. Ze presenteerden het ultieme geluid van duisternis en bedachten Post Punk.

Al in 2008 tourde ’s werelds beste (volgens veel fans en journalisten) tributeband ‘Closer To Curtis’ van Joy Division voor het eerst door Nederland en speelde ze uitverkochte optredens in Praag en Boedapest. Sinds 2013 zijn Erny Green (zang) en Gerald Roerdinkveldboom (drums) weer verenigd in Joy Division Undercover, begeleid door de Nederlandse legende Henk Koorn (gitaren), Edwin Oranje (bas) en Thijs Heij (gitaren en toetsen). De nummers worden met grote authenticiteit gebracht. Sluit je ogen en ervaar de ware intensiteit van een Joy Division-concert.

(foto: Anne-Marie van Rijn)

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.