Verhuurhuur bij ons een ruimte
poppodium
za 23 okt t/m zo 03 okt 2021

Joy division undercover + Dj’s MvT & @lternativo

(celebrates Ian Curtis 65th Birthday)

open:20:00
start:20:00
genre:New Wave / Post Punk
locatie: poppodium
zaal: grote zaal
klinkt als: Joy Division

Joy Division Undercover
Celebrates:
65th Birthday
IAN CURTIS
†1956 – 2021

Het Muzikale Verhaal van Ian Curtis en Joy Division
In 2021 zou zanger Curtis zijn 65e verjaardag vieren maar in 1980 besloot hij helaas om een einde te maken aan zijn korte doch bewogen leven. We hebben het over 1980: de tijd van economische crisis, zwarte kleding, koude oorlog en new wave muziek. Meest opvallende band in deze periode is Joy Division, een Britse post-punk groep die met langzame en melancholische nummers in dit tijdperk veel invloed had op latere gothic en new wave bands.
Ook hedendaagse bands als Editors, Interpol en White Lies halen hun invloeden uit de unieke sound van deze Britse band. De mystieke frontman en zanger Ian Curtis van Joy Division is een inspiratiebron voor velen. De Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn ontmoet de zanger een aantal keer en maakt zijn eerste erkende foto’s van de Engelse band Joy Division. Corbijn besluit Ian’s leven te verfilmen en in 2007 verschijnt de veelgeprezen zwart-wit film Control in de bioscopen.
Joy Division brengt slechts twee officiële elpees uit: in 1979 Unknown Pleasures en een jaar later Closer. Bij het grote publiek zijn vooral de singles She’s Lost Control en Love Will Tear Us Apart bekend. De echte fans kennen uiteraard meerdere juweeltjes.
In 2021 zullen we Ian curtis en zijn band Joy Division eren.
Daarbij zal Joy Division Undercover op sublieme wijze een mooie greep uit het repertoire live vertolken. Met zanger Erny Green ( The Eternal), die het stemgeluid van Ian Curtis “griezelig” evenaart, en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) mag je deze kwaliteit ook verwachten. Een mooi eerbetoon aan een bijzondere muzikant en band.

THE BAND
Vocals: Erny Green
Guitar: Henk Koorn
Bass; Edwin Oranje
Drums : Gerald Roerdinkveldboom
Keys & Guitar: Thijs Heij

Voorafgaand en na het concert hoef je je zeker niet te vervelen! Dj’s MvT & @lternativo draaien New Wave, Punk en Post tracks om al lekker in de stemming te komen en om achteraf te blijven dansen!

Voor dit evenement geldt een negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Voorkom teleurstellingen en maak indien tijdig een afspraak via www.testenvoortoegang.nl. Download de CoronaCheck-app voor de QR-code neem je identiteitsbewijs mee deze dient te worden getoond bij de entree.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.