Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
vr 30 jul t/m zo 08 apr 2018

Johannette Zomer, Bart Schneemann & het Tulipa Consort

Concertzaal

open:14:00
start:14:30
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal

Het klikte vanaf het begin, de stem van sopraan Johannette Zomer en de hobo van Bart Schneemann. Na hun eerste cd `Love en Madness` met schitterende aria`s van Händel spraken de nationale en internationale recensenten over de ongehoorde versmelting van klank en idee. Zomer en Schneemann verrasten en ont- roerden, waardoor Händel`s muziek als nieuw klonk. Dit vroeg dus echt om een vervolg. En dat is er gekomen met de CD BACH2WAYS.

Johannette en Bart zullen samen met het Tulipa Consort laten horen hoe warm, verrassend en verbindend Bach`s muziek nog steeds is.

Ook de nieuwe generatie laat zich graag inspireren door die grote meester uit de 18e eeuw! Componiste des Vaderlands Mayke Nas en 2 andere talenten, Mathilde Wantenaar en Reza Namavar, hebben prachtige nieuwe muziek gemaakt, die zonder de invloed van Bach niet ontstaan zou zijn. Ook deze korte stukken worden ten gehore gebracht, om voor extra samenhang te zorgen.

o.a. Orkestsuite nr. 1 in C groot, Klavecimbel- concert in f klein en de aria’s Mein gläubiuges Herze, Wie zittern und wanken en Weichet nur, betrübte Schatten.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.