Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
di 18 mei t/m vr 27 nov 2020

Jeroen van Vliet MOON TRIO

open:20:30
start:21:30
locatie: toonzaal
zaal: toonzaal

Pianist/componist Jeroen van Vliet (1965) kreeg in 2014 de belangrijkste jazzprijs van Nederland, de Boy Edgar Prijs.

Hij maakt deel uit van verschillende groepen en onderneemt gevarieerde projecten, zoals in 2016 de Zeeland Suite Revisited. Denk ook aan de groep Gatecrash van trompettist Eric Vloeimans, aan de formatie Estafest, aan het duo met Mete Erker – dat eind vorig jaar nog in LantarenVenster te zien was – of aan zijn begeleidingswerk voor zangeressen als Kristina Fuchs en Simin Tander.

Van Vliet staat bekend om zijn lyrische stijl en kristalheldere geluid. Jeroen bracht prachtige soloalbums uit als Who’s Afraid en Wait. In 2016 kwam het eerste Moon Trio album Earth – Time uit, dat in de lente van dit jaar werd opgevolgd door de prachtige cd Monochromes. In het Moon Trio komt groove samen met akoestische piano en elektronica in heldere, open stukken. Het trio is permanent op zoek naar mooie, emotionele en krachtige muziek die wil raken en verbeelden, die je in beweging wil brengen. De klassieke pianoklank, de voorliefde voor eenvoud en de rijkheid van elektronica resulteren in een bijna filmisch avontuur. Verrassend en geheel eigen.

“Moon Trio weet de elektronica mooi te integreren in het warme bandgeluid… het mooie, wat melancholieke album…” – de Volkskrant

Bezetting:
Jeroen van Vliet – piano, electronics
Cord Heineking – contrabas, basgitaar, electronics
Mark Schilders – drums, analogue effects

Vanwege de Corona maatregelen zijn er slechts 30 zitplaatsen in de zaal, verdeeld over 1 en 2 persoonstickets.
ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.