kassa
vr 31 mrt

Jasper Blom Quartet ft. Nils Wogram

Een elektro-jazz cocktail van stijlinvloeden

open: 19:45
start: 20:30
genre: Jazz
locatie: Concertzaal (v/h Toonzaal)

Tenorsaxofonist en bandleider Jasper Blom is een van de meest harmonisch vernieuwende en veelzijdige instrumentalisten in de jazzscene. Hij speelt met zijn Kwartet samen met de Duitse trombone-virtuoos Nils Wogram.

Het Jasper Blom Quartet is een "all star bezetting" met gitarist Jesse van Ruller, Frans van der Hoeven en Martijn Vink. De composities zijn allen van de hand van Jasper Blom en bieden een elektro-jazz cocktail van stijlinvloeden, met als uitgangspunt experimenteerlust, vrijheid in samenspel, effecten, funk grooves en jazzswing.

Nils Wogram is een van de belangrijkste jazztrombonisten van Europa. Als begenadigd instrumentalist, productief componist en bandleader van formaat is hij een opvallende verschijning in de Europese jazz scene. In 2013 ontving hij de belangrijkste Duitse Jazz Award, de Albert Mangelsdorff. Zijn brede oriëntatie voor zowel complexe muziek als recht door-zee funk en jazz, zijn ongelofelijke instrumentbeheersing en zijn avontuurlijke instelling, maakt hem tot de perfecte gast voor het Jasper Blom Quartet.

Jasper Blom - tenor sax
Jesse van Ruller – guitar
Frans van der Hoeven – contrabas
Martijn Vink – drums
Nils Wogram – trombone

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.

Geef ons feedback over deze pagina. Vul je e-mailadres in en ontvang een reactie.