Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
di 18 mei t/m vr 20 apr 2018

Janne Schra + Janna Lagerström

Try Out

open:20:00
start:20:30
genre:singer-songwriter
locatie: poppodium
zaal: grote zaal
klinkt als: singer-songwriter die een grote hit scoorde met de band Room Eleven

Als Janne uitkeek over de Mississippi, op een strand met paradijsvogels zat, of langs een brug in Shanghai reed, was er altijd dat verlangen naar een nieuwe overkant. Die onrust, reizen, veranderingen en verlangens belandden in een reeks nieuwe liedjes. Liedjes over een club in Sydney, planeten en alfamannen. Over vogels en naar Parijs rijden in je eerste auto, uithuilen en uitzwaaien. Over dronken zijn in New Orleans en over andere manieren van vluchten.

Nieuwe songs

De nummers liet ze in twee jaar tijd langzaam maar zeker groeien, met haar bandleden in een huisje in de Achterhoek. Ze gingen verder waar PONZO ophield, maar wilden vooral het vrije gevoel vangen dat je krijgt op een reis naar een ver oord. Maar ook de warme nostalgie, als je mijmert over een vertrouwd verleden.

“Everything will be ok in the end, and if it’s not ok, it’s not the end.” luidt een oud gezegde.

De woelige periode is voorbij, en alles is OK.

Janne woont in Amsterdam Noord vlakbij een oude loods met daarop de woorden: ‘Bestemming Bereikt’.

Zou het?

Na Room Eleven en Schradinova maakte Janne twee soloplaten en werkte samen met heel uiteenlopende muzikanten zoals M. Ward, Kraak & Smaak en Sister Bliss. Janne trad op over de de hele wereld: o.a. op het Montréal Jazz Festival, in Berlijn, Johannesburg en in Tokyo. Ze kreeg een Zilveren Harp, gouden en platina platen en haar laatste studio album PONZO (2015) werd meteen na de release genomineerd voor een Edison en een 3voor12 Award. 

Janne Schra - OK (release 22 juni 2018)

Het voorprogramma wordt verzorgd door Janna Lagerström

Janna Lagerström (1993) maakt Nederlandstalige poëziepop. Dromerige liedjes waarin ze de wereld om zich heen vangt en haar gedachtegang binnenstebuiten keert. Verstild en sterk in haar kwetsbaarheid weet Janna je mee te nemen in haar verhalen over stad, land, jou, mij en alles tussen wat het is en zou kunnen zijn.

Op dit moment werkt Janna aan de opnames van haar eerste EP die naar verwachting in het voorjaar van 2018 uitkomt.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.