Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
ma 05 nov 2018

Jack Quartet | Michael Nicolas | Felicia van den End

November Music

open: 17:00
start: 18:00
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal
* Dit concert is alleen nog te bezoeken met een Day Ticket John Zorn.
Het was een van de absolute hoogtepunten van November Music 2017: de John Zorn marathon. De Amerikaanse componist en volbloedimprovisator John Zorn was er zelf ook van onder de indruk en komt op eigen en veler verzoek terug naar November Music en ’s-Hertogenbosch. Dit jaar wordt Zorn 65 en trakteert hij het publiek op zeven uitgelezen concerten tijdens November Music waarin de volle reikwijdte van zijn muzikale exploratiedrift is te beluisteren.
Daarin past natuurlijk een fraai overzicht van Zorns recente kamermuziekavonturen. JACK Quartet is wederom van de partij en wordt ditmaal bijgestaan door de Nederlandse fluitiste Felicia van den End en cellist Michael Nicolas. Zorn ontdekte fluitiste Felicia van den End tijdens November Music 2017 waar zij deel uitmaakte van het Asko|Schönberg en speciaal voor haar schreef hij het fluitkwintet Nachtraglichkeit dat tijdens deze editie van November Music in première gaat. Van den End is lid van het New European Ensemble en treedt geregeld op met slagwerker Pepe Garcia, pianiste Daria van den Bercken en mezzosopraan Karin Strobos. Een fluitdiva met een grote passie voor hedendaags repertoire. De nieuwe Zorn-compositie vertolkt ze samen met het JACK Quartet.
JACK Quartet behoort tot de beste Amerikaanse kwartetten voor moderne muziek. De Boston Globe omschreef ze als de ‘superhelden van de eigentijdse muziek’. Het viertal bijt zich meesterlijk vast in de complexe partituren van Xenakis en werkte samen met componisten als Steve Reich, Helmut Lachenmann en Georg Friedrich Haas. Zij vertolken onder meer het Zorn-kwartet The Alchemist uit 2011. Daarnaast klinken er recente kamermuziekduo’s en trio, waaraan cellist Michael Nicolas (bekend van ensembles Brooklyn Rider en Ditto) en slagwerker Kenny Grohowski hun medewerking verlenen. Van de cellosolo As Above, So Below (2017) tot het explosieve trio voor cello’s en drums Ouroboros(2014).
Christopher Otto (viool), Austin Wulliman (viool), John Pickford Richards (altviool), Jay Campbell (cello)

PROGRAMMA

Ouroboros
Nachtraglichkeit*
As Above, So Below    
Zeitgehoft
The Alchemist
* Wereldpremière
JACK Quartet
Felicia van den End – fluit
Michael Nicolas – cello
ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.