Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
wo 28 jul t/m vr 19 jun 2020

Izhar Elias en Channa Malkin concert 1

open:18:00
start:19:00
locatie: toonzaal
zaal: foyer + toonzaal

Songs of Love and Exile
Sefardische liederen vol heimwee en verlangen

Sopraan Channa Malkin en Nederlandse Muziekprijswinnaar Izhar Elias brengen samen het programma Songs of Love and Exile. De rode draad in het programma is ballingschap, een thema dat beide musici door hun familiegeschiedenis na aan het hart ligt. Het gevoel van liefde voor een thuisland en heimwee naar vrienden en familie die ver weg zijn, vatten zij samen in een programma met sefardische liederen.

In Spanje leefde in de middeleeuwen en Renaissance een levendige gemeenschap van Sefardische joden, met schitterende melodieën in de eigen Ladino-taal. Channa en Izhar brengen hun favoriete Sefardische liederen ten gehore. De Joodse componist Mario Castelnuovo-Tedesco vluchtte tijdens de 2e wereldoorlog van Italië naar de Verenigde Staten, waar hij o.a. een liederencyclus op oude Joodse gedichten componeerde.

Onlangs traden Channa en Izhar op voor het TV programma Podium Witteman, waarin ze vertelden over hun eigen joodse wortels en hun persoonlijke band met de sefardische muziek.

In September 2019 verscheen het album Songs of Love and Exile, uitgebracht bij Brilliant Classics.


Dit concert wordt vanavond twee keer uitgevoerd.

Klik hier voor uw tickets voor het concert van 19:00 uur.

Klik hier voor uw tickets voor het concert van 21:30 uur.

Voor elk concert in de toonzaal bieden we ruimte voor 6 tweepersoonstickets en 18 eenpersoonstickets.  De tickets zijn inclusief een drankje bij de entree. Het leeuwendeel van de entreegelden komt overigens ten goede aan de artiesten.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.