Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
za 18 sep

Inge van Calkar

Nieuwe datum!

open:20:00
start:20:30
locatie: poppodium
zaal: kleine zaal

NIEUWE DATUM!

**Weten waar je goed in bent en daar serieus werk van maken. Schepen achter je verbranden en een nieuwe koers durven varen, dat is waar Inge van Calkar mee bezig is sinds ze het ‘elektronica licht’ heeft gezien. Het artistieke traject had een interessant verloop via indie op het album Reset (2018) dat zijn titel alle eer aandeed. De Groningse schoof langzaam maar zeker op richting electropop. Met de zomerhit Touchdown (2019), dat Topsong werd bij NPO Radio 2, heeft haar muziek zijn gezochte vorm gevonden. **

Dat altijd in het wit gekleed gaan geeft Inge hetzelfde verleidelijke imago als Giulia Occhini alias ‘La Dama Bianca’ (‘De witte dame’) in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Als geheime buitenechtelijke lover van de legendarische Italiaanse wielrenner Fausto Coppi sprak ze nóg meer tot de verbeelding in wit. Het is die sfeer van ongrijpbaar mysterie en zinnelijkheid dat Touchdown en zijn maakster tot een hit maakte.

Die keuze voor wit is een heel bewuste. Ze wilde zich meer gaan onderscheiden op het podium. Dat betekende niet meer dezelfde kleding dragen als op een feestje. ‘Ik besloot dat ik alleen echt gave kleren wilde die te heftig zijn voor een feestje,’ legt ze uit. ‘Ik heb voor wit gekozen omdat ik toen een gave witte elektrische gitaar had gekocht en zelf al knetterblond ben.’ Haar band die voorheen geheel in het zwart gehuld was, gaat meer kleur krijgen met de komst van het nieuwe album Full Color later dit jaar.

Spinning Around is de volgende single van het album. ‘Ik heb deze met Snoet en Smoel gemaakt en opgenomen, toffe producers uit Leeuwarden,’ zegt ze. ‘Het gaat een beetje over de wereld veroveren tijdens het uitgaan.’ Misschien valt er buiten dit specifieke terrein nog wel meer van de wereld zich toe te eigenen. Ze heeft er de songs voor en de juiste mensen om haar heen. Daarbij heeft ze de avontuurlijkheid en legt ze de leergierigheid aan de dag om zich continu te vernieuwen. Het Logic Pro- opnameprogramma van Apple heeft ze toch maar even grondig bestudeerd alvorens het in haar werk toe te passen. Full Color laat deze veelkleurigheid van ‘La Dama Bianca’ in alle toonaarden horen.

Facebook event.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.