Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
za 18 sep t/m zo 04 jul 2021

IN-EDIT (Willem Twee Cinema)

open:14:15
start:14:45
genre:Film, Documentaire
Film 1 (14:45): Jimmy Is Punk – The Story of Panic
Film 2 (16:45): My Darling Vivian
Film 3 (19:15): Rockfield: The Studio on the Farm

Wegens het corona-beleid is het momenteel helaas niet mogelijk om met meer dan 2 personen naast elkaar te zitten. We proberen met het placeren rekening te houden met de ticket kopers.


IN-EDIT is een muziekdocumentaire festival met nieuwe internationale en Nederlandse muziekdocumentaires. Daar omheen vinden live concerten van bijpassende muzikanten plaats, worden Q&A’s met artiesten en regisseurs gehouden en een professioneel programma met onder andere branchebijeenkomsten voor en door professionals uit de filmindustrie georganiseerd.

In 2003 vond het eerste IN-EDIT International Music Documentary Film Festival plaats in Barcelona. Het festival werd geboren vanuit twee liefdes: de liefde voor muziek en film. Inmiddels is IN-EDIT uitgegroeid tot een internationaal muziekdocumentaire festival met edities in meer dan 10 landen.

Het festival in Nederland wordt georganiseerd door Cassette Productions. De initiatiefnemers Carla Navarro en Anna Chvartchenko hebben de organisatie inmiddels laten groeien tot een hecht en gepassioneerd team van 10+ personen, dat voelt als een professionele familie.

Bij Willem Twee poppodium zijn de volgende films te zien:

Jimmy Is Punk The Story of PANIC: (FILM 1)

Regisseur: Duco Donk

Nederland / 53 min. / 2020 / Engels

Volg het verhaal van de Nederlandse punk band Panic, opgericht in 1977 na het uiteenvallen van de groep “Big Peter and the Terrible Garage”, die een maar kort leven beschoren was. In deze energieke en leuke documentaire staat een concert in Gouda in 1978 centraal,  gefilmd vlak voor het uit elkaar gaan van de band. Word ooggetuige en voel de rauwe en krachtige geest van de eerste dagen van punk bij de Nederlandse première van de film, alleen te zien bij IN-EDIT.

Voorafgaand aan de film vindt een live Q&A plaats met de filmmaker

KOOP TICKETS


My Darling Vivian (FILM 2)

Regisseur: Matt Riddlehoover

Amerika / 90 min. / 2020 / Engels

My Darling Vivian volgt het romantische, hartverscheurende en duizelingwekkende leven van Vivian Liberto, de eerste vrouw van Johnny Cash en de moeder van hun vier dochters. Een vrouw met een gigantisch tumultueus leven, wat zich gedwongen afspeelde in de schaduw van Cash.

Voorafgaand aan de film zal er een digitale introductie worden vertoond

KOOP TICKETS


Rockfield: The Studio on the Farm (FILM 3)

Regisseur: Hannah Berryman

Verenigd Koninkrijk / 92 min. / 2020 / Engels

Vijftig jaar geleden, diep in het Welse landschap, melkten twee broers koeien en maakten zij zich klaar om de boerderij van de familie over te nemen – maar ze droomden ervan om muziek te maken. Zo kregen ze het brutale idee om een studio te bouwen in de zolder van de schuur en hun eigen muziek op te nemen. De dieren werden uit de schuur geschopt en de muzikanten verplaatsten zich naar hun oma’s extra slaapkamer. Zo begonnen ze onbedoeld met het legendarische Rockfield studios.

Black Sabbath, Oasis, Coldplay, Stone Roses, Robert Plant, Simple Minds en vele anderen herinneren zich de oproer en muziek die ze maakten bij Rockfield nog voor jaren. Dit gaat over het verhaal van rock-en-roll dromen die verweven zijn met de strijd van het familiebedrijf om zijn voortbestaan te kunnen garanderen in het alsmaar veranderende muzikale landschap.

De hoofdfilm wordt voorafgegaan door de korte film A Wall of Sound (2019) over de muzikale zoektocht van Willem Twee-collega Hans Kulk. De korte film zal worden ingeleid.
Meer dan drie decennia lang is Hans Kulk op een muzikale zoektocht geweest, terwijl hij oude test apparatuur uit de jaren 50 verzamelde. Instrumenten die nooit bedoeld waren om muziek te produceren en die van origine gebruikt werden voor nucleair onderzoek in ruimte laboratoria.

A Wall of Sound
Regisseur: Joris Hendrix
11:11 min. / 2019

KOOP TICKETS

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.