Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
wo 02 dec t/m zo 01 nov 2020

(IM)POSSIBLE BODIES

Alleen online programma

open:00:00
start:09:00
einde:18:00

Update i.v.m. recente COVID-19 maatregelen

Tot onze grote teleurstelling laten we je weten dat – door de nieuwe COVID-19 maatregelen die deze week zijn aangekondigd – de tentoonstelling van (IM)POSSIBLE BODIES in ’s-Hertogenbosch niet fysiek kan plaatsvinden. Online gaan we gewoon door!

De gemeente geeft geen vergunningen af voor onze tentoonstellingsruimtes en we kunnen op deze termijn geen alternatief vinden om het artistieke niveau te garanderen dat wij als professionals aan zowel de deelnemende kunstenaars als het publiek verplicht zijn.
Onze eerste verantwoordelijkheid is natuurlijk de kans dat iemand besmet raakt met COVID-19 te minimaliseren. Ten tweede om de hoogwaardige kwaliteit van de kunstwerken en het verhaal dat we hebben opgebouwd te waarborgen.

MAAR… omdat we al tijdens de eerste Corona-golf hierop hebben geanticipeerd, zijn we sindsdien met man en macht aan het werk gegaan aan een multidimensionale virtuele tentoonstelling waar we enorm trots op zijn!

En die lanceren we gewoon omdat het kan vandaag om 18.00 uur al!
Neem een kijkje op deze virtuele omgeving: www.impossiblebodies-experience.nl, met AR-kunstwerken die bezoekers thuis en op straat in ‘s-Hertogenbosch tot leven kunnen wekken. En niet te vergeten onze virtuele ‘hangout’ Cantina, waar je als cyborg anderen ontmoet en ervaringen deelt.
(IM)POSSIBLE BODIES opent officieel op 23 oktober online.
Bij deze nodigen we je van harte uit voor onze online opening op vrijdag 23 oktober, 20.00 – 21.30.
Deze vindt plaats in het theater van onze virtuele omgeving www.impossiblebodies-experience.nl.
Vanaf 23 oktober hebben we elke dag online events – performances, talks, paneldiscussies in een veelzijdig contextprogramma DEEP DIVE en een vooruitstrevend muziekprogramma FUTURE SHOCK.

Heb je een ticket gekocht? Dan ontvang je op korte termijn een mail met daarin informatie over de mogelijkheden om je aankoopbedrag (inclusief transactiekosten) retour te ontvangen of om dit bedrag (gedeeltelijk) om te zetten in een donatie aan (IM)POSSIBLE BODIES.


Programma bij Willem Twee

Valerie Daude, Microbial Self

valeriedaude

Microbial Self is een reeks interactieve gezichtsprotheses die de diversiteit aan microbiële soorten in onze darmen meten en visualiseren en zo inzicht bieden in onze lichamelijke en geestelijke gezondheidstoestand. Elk menselijk lichaam bevat triljoenen micro-organismen, en hun samenstelling en diversiteit beïnvloeden onze fysieke en mentale gezondheid. Inzicht in hoe deze organismen met hun menselijke gastheer omgaan kan helpen om verschillende aspecten van veel complexe ziekten te verklaren, of zelfs om aangeboren processen zoals partnerkeuze zichtbaar te maken.

Lees meer>>

Geumhyung Jeong, Upgrade In Progress

geumhyung

Jeong’s ‘robots’ zijn ontwapenend amateuristisch, door hun DYI-constructie met onderdelen van gespecialiseerde websites. Ze doen onvoorspelbaar onhandig, vanwege hun beperkte bewegingsbereik. Het nieuwe ras van sculpturale machines in Upgrade In Progress is een verdere ontwikkeling van Homemade RC Toy. Deze op afstand bediende mechanische robots hebben dezelfde esthetische en structurele kenmerken als de vorige ‘modellen’ ingebouwd, maar beschikken over een bredere scala aan kinetische bewegingen die lijken op bepaalde lichaamskenmerken en er griezelig en dwaas uitzien, terwijl ze meer wendbaarheid krijgen.

Lees meer>>

Hannes Wiedemann, Wetware Projects: Grinders

wiedemann

In kleine plattelandsgemeenten in de Verenigde Staten werken techno-anarchisten aan de versmelting van mens en machine. Deze ‘Grinders’ ontwikkelen apparaten en gadgets om in hun eigen lichaam te implanteren en worden zo proefkonijnen van een beoogde transhumane toekomst. Hun risicovolle experimenten en hun sterke geloof in het emancipatorische potentieel van de technologie dagen wetenschap, geneeskunde en ethiek evenredig uit.

Lees meer>>

Kaartverkoop voor de fysieke tentoonstelling en 3 events in het contextprogramma is inmiddels van start gegaan!

Meer informatie lees je op impossiblebodies.nl

Facebook
Instagram

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.