kassa
wo 11 okt 2017

I’m trying to understand the universe, so it would be nice of you to give me some space.|Afbouwen

open:09:00
start:09:00
locatie: kunstruimte
zaal: Spiegelzaal
Willem Twee kunstruimte heeft de volgende openingstijden:
Ma t/m vr van 09.00 – 17.30 uur
Za t/m zo van 11.00 – 17.00 uur

Als kind was ik gefascineerd door live televisie. Zodra de televisie aanging, bleef ik zoeken tot ik een programma vond dat live uitgezonden werd. Het maakte niet uit wat voor programma het was. Gebiologeerd keek ik naar het scherm en wachtte tot iets of iemand -voor even- tot leven zou komen.’

Solopresentatie van Liza Wolters:  fotografie, video, installatie en publicaties

Het werk van Liza Wolters ontstaat vanuit alledaagse situaties, die zich bevinden op het snijvlak tussen regie en toeval. Bij het bepalen van het kader wordt bewust de context van de omgeving weg gefilterd. Hierin balanceert Liza tussen de herkenbare eigenschappen van een plek of situatie en de abstractie hiervan. Het herkenbare wordt beschouwd als een gegeven, het toeval en de abstractie ontstaan vanuit een eigen kadrering, de regie van de maker. Soms zit de balans tussen regie en toeval al in het beeld zelf en soms ontstaat het door de materialen waarmee Liza werkt en de wijze waarop ze de beelden combineert en presenteert.

 

 

Als kind was Liza Wolters gefascineerd door live televisie. Zodra de televisie aanging, bleef ze zoeken tot ze een programma vond dat live uitgezonden werd, deze zelfde spanning bij het kijken naar live televisie is voelbaar in haar werk. Het zijn momenten van toeval en kleine geregisseerde handelingen die afwisselend worden geregistreerd of geregisseerd.

Liza Wolters is in 1992 geboren te Landgraaf. In 2014 rondde ze haar bachelor Beeldende Kunst af op AKV| St. Joost te Breda. Momenteel woont en werkt ze vanuit Rotterdam. Voor de solopresentatie in de Willem-Twee is er eerder gemaakt werk gecombineerd met nieuw werk dat ter plekke ontwikkelt is in Den Bosch.

Gecureerd door Raquel Vermunt.

Opening tijdens de Kunstnacht XL.

De gehele avond zijn kunstenaar Liza Wolters en gastcurator Raquel Vermunt aanwezig voor vragen en uitleg over het werk en de tentoonstelling.

 

www.lizawolters.com

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.