kassa
Concertzaal
za 18 mrt 2017

Ikarai

Concertzaal (v/h Toonzaal)

open:19:45
start:20:30

Ikarai – bestaande, uit viool, altviool, cello, contrabas, piano, en drums – mengt de werelden van klassieke compositie en improvisatie tot een geluid bij een verhaal dat nog nooit eerder verteld is.

Met alleen eigen materiaal klinkt Ikarai als geen ander. Terwijl er veel gerefereerd wordt aan de Europese klassieke traditie belichten de composities improvisatie, samenspel en spontaniteit. Het vinden van een balans tussen deze elementen karakteriseert Ikarai’s kijk op de toekomst van moderne muziek. Het ensemble ontstond vanuit de gemeenschappelijke interesses van componist pianist Julian Schneemann en componist bassist Camiel Jansen. Doordat beiden van kinds af aan omringd zijn door klassieke muziek ontvingen ze een sterk begrip van de spanningsboog van klassieke muziek en van muziek als kunstvorm.

Met Ikarai willen de componisten het gat tussen componist en improvisator uitvoerend musicus dat nog vaak aanwezig is te dichten. Met een unieke klankkleur, beweeglijkheid en filmische atmosfeer neemt het ensemble de luisteraar mee naar een nieuwe wereld van geluid. Ikarai mengt het intuïtieve met het doordachte tot een uniek verhaal. Op hun meest recente album FLY wordt het verhaal van de Griekse mythe van Ikarus in muziek verteld.

TV-Presentator Tijl Beckand over FLY: '"Een reis die ik iedereen kan aanbevelen."
__

Violiste Rosanne Philippens schreef: "Je voelt de vlucht van Icarus - meeslepend."
__

Jazzsaxofonist Ben van Gelder over Ikarai: "De muziek van Ikarai is bedachtzaam en beeldend, gespeeld vanuit het hart met geduld en overtuiging."

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.