Verhuurhuur bij ons een ruimte
babel
za 18 sep t/m za 02 nov 2019

IDENTIFY US, Den Bosch Data Week

locatie: babel
zaal: babel

Let op: openingstijden
Babel
Hinthamerstraat 74
ma. t/m vrij. 8:30 – 22:30 uur
za. 10:00 – 14:00 uur

IDENTIFY US
Models of fading identity in a digital world

Identiteit is in dit digitale tijdperk vooral een zaak van ‘data’ geworden. Mensen worden benoemd, genummerd, gelabeld of anderszins teruggebracht tot waardes en categorieën. Persoonlijke gegevens worden afgezet tegen gemiddeldes en gedragspatronen van miljoenen anderen. Wat gebeurt er met onze identiteit als we deze data (on)bewust delen? Wie observeert en categoriseert ons? En hoe? Is wat jou tot jou maakt om te zetten tot data? Ben jíȷ́ te zien in data?

De camera's die ons en onze omgeving in de gaten houden zijn slechts het topje van de ‘big brother’ ijsberg. De grootste massa is de software die gegevens registreert en in algoritmes interpreteert en reduceert. Via sensoren, sociale media, ‘internet of things’ wordt ons leven vastgelegd en gerepresenteerd door gegevens, verzameld door verschillende partijen voor verschillende doeleinden.

In de online wereld ben je doorlopend zichtbaar, maar word je ook gezien?
Wat doet het met ons zelfbeeld als we altijd en overal zichtbaar zijn en gemeten worden? Wie ben je waar? En misschien nog belangrijker; hoe en door wie word je gezien?

De tentoonstelling IDENTIFY US werpt een blik op de valkuilen, krochten en mijnenveld van de digitale data-wereld. De kunstwerken kunnen gezien worden als modellen waarmee de begrippen ‘identiteit’ en ‘zichtbaarheid’ onderzocht worden. Het grijze gebied van veranderen, vervagen en verliezen van identiteit en data-eigenaarschap in een digitale wereld, wordt door vijf kunstenaars met humor en inventiviteit op een pijnlijke manier blootgelegd en ontrafeld.

Deelnemende kunstenaars:
Eva van Boxtel, Dries Depoorter, Stanny van der Elst, Anouk Kruithof, Coralie Vogelaar, Sylvain Vriens.

De tentoonstelling IDENTIFY US maakt deel uit van Den Bosch Data Week en wordt in opdracht van gemeente ’s-Hertogenbosch door Willem Twee muziek en beeldende kunst georganiseerd. Curator: Ivonne van der Velden.

Den Bosch Dataweek | IDENTIFY US
28 oktober t/m 2 november 2019

De opening is op maandag 28 oktober, 20:00 uur en wordt verricht door wethouder M. van der Geld. Nadine Roestenburg gaat deze avond kort in gesprek met de kunstenaars over de impact van digitale technologieën en internet op kunst, design en de samenleving. Iedereen is welkom.

Babel
Hinthamerstraat 74
5211 MR ’s-Hertogenbosch
ma. t/m vrij. 8:30 - 22:30 uur
za. 10:00 - 14:00 uur
https://www.babeldenbosch.nl/

Den Bosch Data Week
Gemeente 's-Hertogenbosch, de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) en de provincie Noord-Brabant hebben de handen ineengeslagen om een evenementenweek neer te zetten samen met diverse partners als SAP, SPARK Campus, BrandLoyalty, VNG en Platform Driven by Data. Tijdens de Den Bosch Data Week zijn inspirerende sprekers aanwezig, zijn er exposities en worden op diverse plekken demonstraties en workshops gegeven. De nadruk ligt op welke impact data heeft in verschillende vakgebieden: mobiliteit, energie & duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en agrifood. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan data-ontwikkelingen in kunst en cultuur.
https://www.denbosch.nl/nl/denboschdataweek/cultureel-programma-dataweek-2019

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.