Verhuurhuur bij ons een ruimte
Concertzaal
za 18 nov 2017

Holland Baroque & Wu Wei

open:19:30
start:20:15

Gutes bleibt, neues kommt

Holland Baroque deelt graag het podium met eigengereide musici voor wie improviseren en componeren een tweede natuur is. De Chinese shengspeler en improvisator Wu Wei is zo’n musicus. Wu Wei kan alles met de sheng, het Chinese mondorgel dat drieduizend jaar Chinese muziekcultuur oproept en een wonder is van harmonie, melodie en ritmische mogelijkheden.

Waarom ontmoet een barokorkest een shengspeler?
De werkelijke ontmoeting van orkest en muzikale gast bevindt zich altijd op het terrein van de gezamenlijke klankwereld. Holland Baroque en Wu Wei verbinden de prachtige shengklank met barokmuziek en laten horen dat oude tradities en exotische instrumenten nieuwe verhalen kunnen voortbrengen. Het gevolg is een uitvoering van nieuwe en oude composities waarbij vooral  één ding verteld wordt: muziek leeft en kan blijven leven als creatieve geesten zich storten op noten die vandaag de dag een enorme zeggingskracht hebben. Of die muziek uit de Westerse of Oosterse cultuur, de gecomponeerde of geïmproviseerde muziek komt is niet meer van belang.

‘Sheng betekent hoop en hoop is leven,’ vertelt Wu Wei. Hij is een moderne musicus die een eeuwenoude traditie uitdraagt. Op zijn shengkoffer is niet voor niets een sticker geplakt met de tekst: ‘Gutes bleibt, neues kommt’, het motto van Wu Wei, waar Holland Baroque zich uiteraard uitstekend in kan vinden. Koesteren wat behouden moet worden en tevens openstaan voor nieuwe klanken. Want oude muziek bestaat niet volgens Holland Baroque. De muziek is pas af als je het speelt.  We zien uit naar de ontmoeting met deze onvergelijkbare klankvirtuoos.

Programma
Purcell, Bach, Vivaldi, Telemann, Rameau, Rebel, Leclair l’Ainné en Wu Wei.

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.