Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
di 18 mei t/m zo 23 feb 2020

Hey Joe, tell us a story!

locatie: kunstruimte
zaal: kunstruimte

Beeld (uitsnede): Danielle Lemaire, ‘Het bezoek’, 2019.

01 februari t/m 23 februari 2020
Inloop: za 01 februari 2020 15:00
Locatie: kunstruimte

Grafisch Atelier Den Bosch en Willem Twee kunstruimte presenteren de expositie Hey Joe, tell us a story!, een groepsexpositie rondom storytelling.

Storytelling
De tentoonstelling Hey Joe, tell us a story! richt zich op het verhaal. Storytelling als onderwerp gaat uit van een meestal enkelvoudig beeld dat een verhaal vertelt: een ‘verhalend beeld’. Een verhalend beeld creëert ruimte voor associaties, doet een beroep op ons collectieve geheugen en cultureel bepaalde verwachtingspatronen. Het markeert een moment in een verhaal. Het geeft aanleiding tot een ‘ervoor’ en ’erna’. De kunstenaar verbeeldt een richting, de toeschouwer maakt het verhaal.

Maar om een verhaal bij een beeld te kunnen bedenken heb je fantasie nodig. ‘De verhalen zitten allemaal in ons’, schrijft Sarah Sluimer. Ze houdt een pleidooi om vanuit een ander perspectief te kijken om zo tot nieuwe verhalen te komen. Onbevangen kijken, zonder mening, zonder (voor)oordeel, zonder bagage. Je laten leiden door wat je ziet. Je gedachten daarbij laten springen van de hak op de tak, dansen in de wervelwind van Hokusai, verdrinken in de golven van Turner. Dat vereist dat we ons openstellen en durven te fantaseren.

In de kunstruimte worden de werken van gerenommeerde kunstenaars en jonge talenten getoond. Daarnaast is in het Grafisch Atelier de uitkomst te zien van vier kunstenaars die een periode gewerkt hebben in het Grafisch Atelier.
Daar is experimenteel werk en een fotoreportage te zien van Guy Vording, Marijn Kuijper, Marte Zink en Hanna de Haan.

Met dank aan:

particuliere bruikleengevers
SMAK, Gent, België
Museum van Bommel van Dam, Venlo
Heden, Den Haag.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.