Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
za 01 feb t/m zo 23 feb

Hey Joe, tell us a story!

locatie: kunstruimte
zaal: kunstruimte
Gratis

kunstruimte | 01 feb t/m  23 feb 2020
Opening: 01 feb 15:30

Grafisch Atelier Den Bosch en Willem Twee kunstruimte presenteren de expositie Hey Joe, tell us a story!, een groepsexpositie rondom storytelling.

Storytelling
De tentoonstelling Hey Joe, tell us a story! richt zich op het verhaal. Storytelling als onderwerp gaat uit van een meestal enkelvoudig beeld wat een verhaal vertelt: een ‘verhalend beeld’. Een verhalend beeld creëert ruimte voor associaties, doet een beroep op ons collectieve geheugen en cultureel bepaalde verwachtingspatronen. Het markeert een moment in een verhaal. Het geeft aanleiding tot een ‘ervoor’ en ’erna’. De kunstenaar verbeeldt een richting, de toeschouwer maakt het verhaal.

Maar om een verhaal bij een beeld te kunnen bedenken heb je fantasie nodig. ‘De verhalen zitten allemaal in ons’, schrijft Sarah Sluimer. Ze houdt een pleidooi om vanuit een ander perspectief te kijken om zo tot nieuwe verhalen te komen. Onbevangen kijken, zonder mening, zonder (voor)oordeel, zonder bagage. Je laten leiden door wat je ziet. Je gedachten daarbij laten springen van de hak op de tak, dansen in de wervelwind van Hokusai, verdrinken in de golven van Turner. Dat verreist dat we ons openstellen en durven fantaseren.

Deelnemende kunstenaars:

Monique Broekman, Michael Borremans, Hanna de Haan, Frank Halmans, Matijs van de Kerkhof, Marijn Kuijper,
Danielle Lemaire, Guy Vording, Lars Weller, Choi Wong en Marthe Zink.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.