Verhuurhuur bij ons een ruimte
Poppodium
za 17 feb 2018

Herman Brood Academie on Tour:

Ballarat Bandit, Nova Child + Towtruck

open:20:00
start:20:30
locatie: poppodium
zaal: Kleine Zaal

De line-up van de 15e editie van Herman Brood Academie on Tour is bekend! Ballarat Bandit, Nova Child & Towtruck zullen in februari deze podia betreden: Neushoorn in Leeuwarden (8 februari), Paradiso in Amsterdam (9 februari), Paard Café in Den Haag (15 februari), Willem Twee poppodium in Den Bosch (17 februari) en Fluor in Amersfoort (22 februari).

 

Nova Child
Er is een nieuw grunge-kind geboren: Nova Child. Dit energieke power-trio sleurt je mee naar hun duistere psychedelische wereld waar fuzz-gitaren, bombastische refreinen en galmende zang de boventoon voeren. Alsof The Cure en Queens Of The Stone Age elkaar ontmoet hebben tijdens een concert van Ty Segall.

Ballarat Bandit
Deze drie mysterieuze gasten wanen zich buiten de gevestigde orde. Met hun melancholische dreamy indierock weten zij de verbinding tussen de alternatieve dromers en de huidige popmuziek te leggen. Enerzijds bezitten de jongens van Ballarat Bandit elementen van acts als Connan Mockasin en Mac Demarco door de catchy refreinen en onbevangenheid. Anderzijds hebben ze raakvlakken met acts als Queen en Focus door de harmonieuze wendingen en complexiteit Met deze elementen bieden ze een escapistisch antwoord op een wereld waarin vanalles van je wordt verwacht.

Towtruck
Een wijs man zei ooit ‘It goes up to eleven’. Je zou kunnen zeggen dat dat het moment was dat Towtruck is ontstaan. Je zou ook kunnen zeggen dat dat niet zo is. Towtruck is een vuig garagerock-trio met veel catchy riffjes en een killer stagepresence. Hun muziek is te vergelijken met bands als The Black Cult, FIDLAR, Nirvana en de overall vibe van mama’s warme lasagne, fresh outta the oven. De liveshows zijn een orgasme aan harde gitaarriffs, rauwe vocals en snelle fills. 12 januari komt hun single ‘Girls’ uit! Het tempo ligt hoog, de lat ligt laag en de amps staan op 11. Vergeet je zwemkleding niet!

 


Herman Brood Academie on Tour is een springplak voor jonge talenten van de Utrechtse school. Bands als Rondé, Emil Landman en Mister en Mississippi hebben hun roots liggen op de academie. Uniek aan de tour is dat alle opleidingen van de Herman Brood Academie tijdens de tour aan bod komen. Zo wordt het licht en geluid verzorgd door studenten van de opleiding podium/studiotechniek, wordt de tour opgezet door de studenten Music Industry Professional en zijn de muzikanten afkomstig van de artiestenopleiding.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.