Verhuurhuur bij ons een ruimte
Kunstruimte
zo 17 feb t/m ma 10 sep 2018

Henny Schakenraad

Opening op 25 augustus 15.30 uur

locatie: kunstruimte
zaal: Ikwillem

Project ‘KOM 3.0’

20 augustus tot 10 september 2018: ikwillem / spiegelzaal

Opening zaterdag 25 augustus om 15.30 uur

Het werk van Schakenraad heeft een sterk grafisch karakter. De grafische technieken die ze toepast in haar werk zijn altijd ondergeschikt aan het idee. Ze gebruikt deze technieken onconventioneel en conceptueel. De fascinatie en de thematieken in haar werk ontstaan meestal vanuit de taal, de paradox en/of de omkering.

In het werk van Schakenraad is de kom een vorm die vaak terugkeert. De kom als ‘teken’ voor eeuwen van overlevering en als symbool voor een van de eerste de eerste levensbehoeften van de mens. De eenvoud van de vorm van de kom zie je duidelijk terug in haar werk waarbij ze gebruik maakt van verschillende grafische technieken zoals kartondruk, zeefdruk, monotype en lasertechniek. Daarmee geeft ze de kom in zijn 2-dimentionale vorm een nieuwe/andere benadering

Het aardse karakter en de directheid van de kartondruktechniek refereren aan de allereerste kom die van rivierklei werd gemaakt. Ondanks de krachtige beeldtaal maakt Schakenraad de kwetsbaarheid door kleine onvolkomenheden op een fraaie manier zichtbaar. In haar werk focust ze op speelsheid en fragiliteit, waarbij ze de kom een bijna iconische ereplaats geeft. Schakenraad zoekt het grensgebied op tussen kunst en design. Haar fascinatie voor de kom is zowel in sierraden, grafiek als keramiek terug te vinden.

Quote kunstenaar: ‘Eenvoud overstijgt veelheid, eenvoud is kracht en zie, de kom heeft de tand des tijd doorstaan en is nog gebruikt over de hele wereld.’

De tentoonstelling laat slechts een deel zien van de werken die zijn ontstaan binnen een werkperiode van een half jaar. Voor een totaal overzicht van Project KOM 3.0 komt er in oktober een expositie in de Stokkamer van Het Kruithuis in ‘s-Hertogenbosch.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.