kassa
Concertzaal
vr 10 nov 2017

Helena Rasker & Stolz Ensemble

Rob Zuidam: Troparion

open:12:00
start:12:30
locatie: concertzaal
zaal: Concertzaal
Via November Music
Kaartverkoop via www.novembermusic.net.
Willem Twee jaarkaarthouders kunnen reserveren via een mailtje aan info@willem-twee.nlNovember Music in Willem Twee concertzaal

Een mooi tweeluik van componist Rob Zuidam op deze dag in Willem Twee concertzaal. ‘Een verhaal over hoop en weemoed, over gevangen zitten in het heden, en het onvermogen om een brug te kunnen slaan tussen het verleden en de toekomst,’ vertelt componist Rob Zuidam over zijn idee achter Troparion dat in 2013 voor het eerst werd uitgevoerd.

Zuidam schreef zijn compositie op de stem van alt Helena Rasker die ook tijdens November Music de hoofdrol voor haar rekening neemt. Rasker speelt een vrouw die haar tranen op een dode tak laat vloeien, in de hoop dat God hem nieuw leven zal inblazen en er nieuwe bladeren, bloemen en vruchten aan zullen verschijnen. Daarbij vertelt ze verhalen uit de Middeleeuwen en uit kronieken van Byzantijnse heiligenlevens. Rob Zuidam was in 2013 al festivalcomponist tijdens November Music en in dat jaar componeerde hij ook Bosch Requiem. In de avond gaat zijn nieuwe opdrachtwerk voor het Vlaamse ensemble Het Collectief en zijn andere muze sopraan Katrien Baerts in premiere.

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.