Verhuurhuur bij ons een ruimte
wo 13 feb 2019

HangOpWoensdag

Poëziepodium

open:19:00
start:20:00
locatie: Hangop

’S-HERTOGENBOSCH – Experimenteerdrift is ons niet vreemd. De editie van woensdag 13 februari is ongehoord goed, met een line-up van zeer hoge kwaliteit. Dit keer pakken we het iets anders aan. We hebben niet alleen 3 steengoeie dichters uit het hele land, ook experimenteren we met een afwisselend programma van spoken word, standup-comedy en met een tolk gebarentaal! Hoe klinkt poëzie in gebarentaal? Tolk gebarentaal Angelique Donkers, gebaart met Rellie Telg haar gedichten voor het publiek.

De zaal is open om 19 uur. Aanvang programma is 19.30 uur. Zoals je van ons gewend bent, geheel gratis, in de Hangop van de Willem Twee. Boschdijkstraat 100.

Jonathan Griffioen

De literaire wortels van Jonathan Griffioen zijn nauw verbonden met ‘s-Hertogenbosch en Brabant. De van oorsprong Amsterdamse dichter/slammer, stond in de finale van onder meer Brabant Gedicht en stond op Kunstenfestival Artibosch, naast vele andere, gerenommeerde podia en festivals. Onlangs verscheen zijn tweede bundel Gedichten met een Mazda 626. Deze bejubelde uitgave staat momenteel in de top-15 van beste Nederlandstalige poëziebundels van het jaar, samengesteld door De Grote Poëzieprijs. Weer terug op Brabantse bodem is een thuis komen.

Rellie Telg

Zij is niet haar naam, huidskleur of beroep… Graag blaast zij stillevens leven in met haar pen. Creëert zij nieuwe werelden met wat zij onderweg vindt. Bouwt woordbruggen van haar hart naar de jouwe en serveert zij het alledaagse in een nog onbekend jasje.

Angelique Donkers: Tolk gebarentaal
Hoe klinkt een gedicht in gebarentaal? Samen met Rellie Telg (oren dichthouden hoeft niet), gebaart Angelique Donkers enkele van Rellies gedichten.

Lev Avitan & Yasin Genç

Lev Avitan (22) is Spoken Word artiest en gebruikt zijn tijd op het podium om zaken die hem nauw aan het hart liggen met het publiek te delen. Zijn maatschappij- en cultuurkritische voordrachten worden van muzikale diepgang voorzien door gitarist Yasin Genç.

Ome Thijs Gothcomedy

Na jarenlang schreeuwen in de rookhokken van metalcafe’s, concerten en op straat werd het weleens tijd om ook het podium te betreden van comedy. Immers, gothics leveren al jaren gezellige gesprekken, toch? Bereid je vast voor, want grenzen zijn er niet. Alternatief bied immers kleur. Thijs is zo’n alternatieveling. Een vol gepierced schreeuwend stuk tuig. Zijn schoonouders zien hem als de ideale schoonzoon. Zoekt grenzen op en zal dit schreeuwend ook laten weten. Vaak grof gebekt, maar diep van binnen een lieve jongen. Immers uiterlijk is schijn. Kan zwarte humor nog zwarter? Wat dacht je van Gothcomedy?

Tenslotte is er ruimte voor een bescheiden open podium. Belangstellenden mogen maximaal twee korte (eigen) gedichten voordragen. Aanmelden kan tijdens de avond zelf.

Presentatie: Renk van Oyen.

Zie ook Facebook: https://www.facebook.com/bosschepoezie/

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.