Verhuurhuur bij ons een ruimte
za 18 sep t/m wo 09 jan 2019

HangOpWoensdag

Poëziepodium

open:19:00
start:19:30
locatie: hangop
zaal: hangop

Bosch’ Poëziepodium dendert het nieuwe jaar in! Even leek het afgelopen te zijn met hét poëziepodium van de Brabantse hoofdstad. Gelukkig is er opvolging voor de programmering, in de persoon van Renk van Oyen.
De formule blijft voorlopig herkenbaar voor bestaande en nieuwe bezoekers, maar er staan veel nieuwe activiteiten op het programma voor de nabije toekomst!

Op woensdag 9 januari staan er weer 4 supergoeie dichters en muzikaal kleinkunst-talent op het toneel van Hangop in de Willem Twee aan de Boschdijkstraat 100. Zoals je van ons gewend bent, is ook de entree gratis en starten we om 19.30 uur.

Kevin Groen (1983)

In korte tijd zijn zijn voordrachten legendarisch geworden. Kevin snijdt niet alleen door de ziel, maar dwars door alle vooroordelen heen, waarvan je nog niet eens wist dat je ze had. Hij voegt een hele nieuwe laag toe aan geëngageerde poëzie. Hij is slechts 2 jaar te zien op de Nederlandse slam- en dicht podia, en nu al een niet meer weg te denken verschijning.

Bas Maris (1957)

 Theatermaker Bas Maris schrijft al zijn hele loopbaan theaterteksten, liederen en gedichten. Je zou hem op straat hebben kunnen zien spelen als Jacoba van Aardbeieren en middeleeuwse nar, maar weinigen hebben de gelegenheid gehad hem als dichter op toneel te zien. De stap van theater naar poëzie is een logische maar niet altijd gemakkelijke stap.

Els de Groen (1949)

 Schrijfster Els de Groen past met het grootste gemak in de shortlist meest geëngageerde schrijfsters van Nederland. Alleen het predikaat schrijfster zou haar te kort doen. Naast 5 jaar als Europarlementariër gewerkt te hebben, is Els betrokken geweest bij veel maatschappelijke ontwikkelingen, in vele gedaanten, zoals die rondom vluchtelingen, de multi-culturele samenleving, mensenrechten en verzet tegen rechts-extremisme. Onlangs verscheen haar bundel Wakker vallen. Een eerste uitstapje van proza naar poëzie.

Valerie Saoirse (1991)

Even kon het publiek al van haar genieten en dat smaakte naar meer! Wat doe je als je een dosis talent hebt en je hebt de wereld iets te vertellen? Precies, je trekt de stoute schoenen aan en je gaat voordragen! Valerie Saoirse staat in de startblokken en dat mag de wereld weten!

Bas van de Ven (1995)

Toetsen: Ramon Chatrer

Kleinkunstenaar Bas van de Ven zit in het vierde en laatste jaar van de Koningstheateracademie, de broedplaats en startplek van vele nu beroemde namen in de Nederlandse kleinkunst!
Poëtische pareltjes, zingt hij. Met prachtige, ruwe teksten en een ontroerende performance. In een tocht door zijn hoofd toont hij je zijn diepste verlangens. Begeleiding op piano: Ramon Chatrer. Ten slotte is er ruimte voor een bescheiden open podium. Belangstellenden mogen maximaal twee korte (eigen) gedichten voordragen. Aanmelden kan tijdens de avond zelf.

Zie ook Facebook: https://www.facebook.com/bosschepoezie/

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.