Verhuurhuur bij ons een ruimte
wo 13 jun 2018

HangOpWoensdag

Poëziepodium sluit seizoen zomers af

open:19:15
start:19:30
locatie: kunstruimte
zaal: Hangop

Het maandelijkse Bossche Poëziepodium is alweer aan het slot van het seizoen toe. Drie dichters, een steedsdichter en een muzikaal duo luiden in de Hangop in de Willem Twee aan de Boschdijkstraat 100 de zomer in. Vanaf 19.30 uur schieten ze een spervuur aan geëngageerde gedichten en vrolijke liedjes op het publiek af. De entree is gratis.

De van oorsprong Iraanse dichteres Sholeh Rezazadeh is een snel rijzende ster in de Nederlandse dichtwereld. Dat ze zich al binnen enkele jaren na haar komst kwalitatief hoogstaand poëtisch in het Nederlands kan uiten, maakt veel indruk. Bredanaars Walther Ligtvoet en Lizzy Vliegenthart zijn met hun eigenzinnige gedichten graag geziene gasten op menig podium. Voor Vliegenthart is het een herkansing, nadat zij zich eerder dit jaar wegens familieomstandigheden op het laatste moment moest afmelden. En uiteraard is ook ‘steedsdichter’ Doeko L. van de partij. Zonder zijn tragikomische poëzie is het podium niet compleet.

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door het duo Marie & Antoinette, dat op het Bossche poëziepodium voor de allereerste keer in de nieuwe samenstelling optreedt. Monique ‘Antoinette’ Wilmer nam in goed overleg de plek van Lisette van Schijndel over. Femke ‘Marie’ Wesly kan het goed met haar vinden en dat blijkt ook uit de cabareteske liedjes die de dames ten gehore brengen. Het programma kent ten slotte een bescheiden open podium. Alle aanwezigen die dat willen, mogen ieder maximaal twee korte (eigen!) gedichten voordragen.

Dichters en musici welkom
Iedere tweede woensdag van de maand (behalve in juli en augustus) is er een poëzieavond. Wie graag als dichter of muzikant op het podium in de Willem Twee wil staan, kan een mail sturen naar emiel@stadswandelingoprijm.nl, met daarin een link naar eigen werk.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.