Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
di 18 mei t/m zo 19 jul 2020

Keep Up The Good Work!

Beeld: Susan Reijnders

Uw e-ticket is geldig voor alle tentoonstellingen in het Willem Twee gebouw. Het zijn open tickets, u bent niet gebonden aan een dag of tijdstip.

De groepstentoonstelling waarmee Willem Twee kunstruimte na drie maanden haar deuren weer opent, heeft geen thema maar een motto: Keep Up The Good Work! Want het is zo belangrijk, juist in tijden als deze, om kunst en muziek te kunnen zien en ervaren. Het zijn namelijk de kunstenaars en muzikanten die in tijden van crisis hoop geven, ons schoonheid laten zien of ons een ander perspectief op de situatie kunnen geven.

Vanwege het coronavirus hebben we de afgelopen maanden onze deuren moeten sluiten, maar nu mogen we – zij het voor een klein publiek – weer open en willen we de mooie, bijzondere en verrassende kunstwerken laten zien die er binnen de muren van Willem Twee worden gemaakt.

In de kunstruimte is werk te zien van kunstenaars en filmmakers, die een atelier of werkruimte hebben in het Willem Twee gebouw. Hen is gevraagd zelf de kunstwerken uit te kiezen, die ze willen presenteren. Het levert een gevarieerd geheel op, dat een interessant inkijkje geeft in wat er normaal gesproken in nabijheid van elkaar, maar achter gesloten deuren wordt gemaakt.

Ook werd iedere deelnemer gevraagd op te schrijven wat voor hen verbondenheid betekent. We zijn ons door de wereldwijde pandemie extra bewust geworden van onze verbondenheid. Enerzijds mogen we elkaar niet aanraken, geen handen meer schudden, elkaar niet omhelzen. Anderzijds hebben we elkaar juist hard nodig om deze tijd door te komen. De uitspraken die de kunstenaars deden zijn te lezen in het tentoonstellingsboekje.

Wij hopen met u in verbinding te blijven en u ook in de toekomst, hoe die er ook uit zal zien, met kunst en muziek te mogen blijven begeesteren.

Met werk van: Arjan van Arendonk, Frits Buijs, Marijke Buddendijk, Paul Corvers, Mario Dijsselbloem (toont ook werk van Bianca Tangande), Willemijn van Dorp, Fred Geven, Bert Govaars, Ben den Hartog, Joris Hendrix, Casper Herselman, Caren van Herwaarden, Manita Kieft, Mari van de Laar, Lisetteh, Margriet Luyten, Marieke Peters, Susan Reijnders, Bert Schutter, Diederik Stevens, Roos Terra, Jan Thijssen, Anne-Marie van den Thillart, Eelco Veenman, Marloes Vreeswijk.

Noot voor de bezoeker: veel culturele instellingen verkeren als gevolg van de coronamaatregelen in zwaar weer. Zo ook Willem Twee muziek en beeldende kunst. Om die reden vragen wij, anders dan u gewend bent, een kleine entreeprijs van 5,00 EUR voor de tentoonstellingen. De inkomsten uit het entreegeld komen geheel ten goede aan de deelnemende kunstenaars.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.