Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
za 26 sep t/m zo 18 okt

Graduation Show AKV|St.Joost: Daisy Roefs en Eline Burmanje

open:00:00
start:09:00
einde:17:00
Gratis

De Graduation Show van AKV|St.Joost in Den Bosch en Breda markeert normaal gesproken voor studenten de feestelijke afsluiting van hun academietijd. Vanwege Covid-19 vindt dit evenement dit jaar in aangepaste vorm plaats. Naast een uitgebreid online programma, presenteren de pas afgestudeerden hun werk op verschillende locaties in beide steden. Zo is hun werk toch zichtbaar voor een breed publiek en wordt de samenwerking aangegaan met culturele instellingen in de regio.

In de Willem Twee spiegelzaal wordt tegelijkertijd met World Press Photo het eindexamenwerk van Daisy Roefs en Eline Burmanje getoond. Beiden studeerden fotografie in Den Bosch en werkten in hun laatste jaar aan een project met een maatschappelijk thema.

Daisy Roefs toont haar fotoproject ‘Ikyoshie’, wat de uitkomst is van een uitgebreid onderzoek naar de beeldvorming rondom de koloniale term ‘Indianen’. Wat zijn de consequenties van een naïeve, westerse, fotografische blik op niet-westerse culturen en hoe ga je hier als witte, geprivilegieerde fotograaf mee om? Zelf realiseerde Roefs na een reis naar Suriname dat haar beeld nog steeds sterk wordt beïnvloed door het geromantiseerde beeld van inheemse volken dat ons wordt voorgehouden in boeken, films, toneelstukken en foto’s.

Eline Burmanje toont haar fotoproject ‘De Aaibare Therapeut’, waarin zij onze omgang en band met dieren onderzoekt. Gedreven vanuit haar persoonlijke fascinatie voor dieren en de zorg wil zij laten zien dat lichamelijk en geestelijk contact tussen mens en dier een tegenwicht kan bieden aan de stress die de huidige maatschappij veroorzaakt. Thema’s als eenzaamheid, intimiteit en hechting spelen in haar werk een belangrijke rol.

www.akvstjoost.nl

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.