Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
wo 02 dec t/m zo 18 okt 2020

Graduation Show AKV|St.Joost: Daisy Roefs en Eline Burmanje

open:00:00
start:09:00
einde:17:00

Met trots presenteert St.Joost School of Art & Design van 7-16 oktober de NowShow. Laat je tijdens deze Graduation Show verrassen, verwonderen en inspireren aan de hand van een gevarieerd programma van exposities en events op fysieke locaties in Breda (eerste week) en Den Bosch (tweede week) én digitale presentaties, installaties, performances, video’s en artist talks via het online platform nowshow.nl.  Met deze Graduation Show laat de nieuwe lichting kunstenaars en ontwerpers van de toekomst op verrassende, kritische, professionele en creatieve manieren zien hoe adaptief ze zijn in deze bijzondere tijd.

In de Willem Twee spiegelzaal wordt tegelijkertijd met World Press Photo het eindexamenwerk van Daisy Roefs en Eline Burmanje getoond. Beiden studeerden fotografie in Den Bosch en werkten in hun laatste jaar aan een project met een maatschappelijk thema.

Daisy Roefs toont haar fotoproject ‘Ikyoshie’, wat de uitkomst is van een uitgebreid onderzoek naar de beeldvorming rondom de koloniale term ‘Indianen’. Wat zijn de consequenties van een naïeve, westerse, fotografische blik op niet-westerse culturen en hoe ga je hier als witte, geprivilegieerde fotograaf mee om? Zelf realiseerde Roefs na een reis naar Suriname dat haar beeld nog steeds sterk wordt beïnvloed door het geromantiseerde beeld van inheemse volken dat ons wordt voorgehouden in boeken, films, toneelstukken en foto’s.

Eline Burmanje toont haar fotoproject ‘De Aaibare Therapeut’, waarin zij onze omgang en band met dieren onderzoekt. Gedreven vanuit haar persoonlijke fascinatie voor dieren en de zorg wil zij laten zien dat lichamelijk en geestelijk contact tussen mens en dier een tegenwicht kan bieden aan de stress die de huidige maatschappij veroorzaakt. Thema’s als eenzaamheid, intimiteit en hechting spelen in haar werk een belangrijke rol.

www.akvstjoost.nl

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.