Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
vr 11 sep

Golden caves + Scarlet Stories

open:20:00
start:20:30
locatie: poppodium
zaal: grote zaal
Geen webverkoop

Op last van overheids instructie worden alle shows tot en met 1 juni 2020 bij Willem Twee afgelast in verband met het Corona-virus. De show is daarom verplaatst naar 11 september 2020. Overigens is de verkoop van de tickets momenteel gestaakt, omdat er nog geen zekerheid is over de hoeveelheid tickets die wij mogen verkopen in de loop van de komende maanden. Wij houden u hierover op de hoogte via onze website en onze social media kanalen

Scarlet Stories & Golden Caves (double headliner show)

Scarlet Stories schildert met hun eclectische en unieke stijl bloedrode verhalen geïnspireerd door o.a. progressieve rock, heavy metal, film soundtracks, doom en ambient. Het ene moment fragiel en rustig, het andere intens, sterk en rauw. Van origine in een semi-akoestische vorm met zangeres Lisette van den Berg en gitarist Bram te Kamp, maar inmiddels ook met zeskoppige band.

In deze volledige bezetting verscheen in september 2019 het langverwachte eerste album ‘Necrologies’, dat werd opgenomen met topproducer Joost van den Broek (o.a. Kovacs, Navarone, Anneke van Gierbergen’s VUUR) aan de knoppen. Hiermee grossiert de band in lovende recensies. Zo noemt NRC de plaat “een sfeervol prachtdebuut”. Recent werd bekend dat Scarlet Stories met ‘Necologies’ de iO Pages Prog Award 2019 heeft gewonnen!

Golden Caves geldt als een van de meest veelbelovende vertegenwoordigers van de nieuwe generatie progressieve rock. In maart van dit jaar doet het vijftal weer van zich spreken met het nieuwe album ‘Dysergy’. Een dynamische mix van prog rock met moderne alternatieve invloeden en hier en daar een aanstekelijk poprandje kenmerkt de muziek van Golden Caves. Met als sterke toegevoegde waarde de prachtige zang van de stralende frontvrouw Romy Ouwerkerk.

Het debuutalbum ‘Collision’ leverde de band in 2018 als enige Nederlandse vertegenwoordiger een nominatie op in de categorie ‘Limelight’ (grootste talent) van de prestigieuze Progressive Music Awards in de UK. Het vooraanstaande Engelse magazine ‘PROG’ noemde Golden Caves zelfs ‘a revelation (…) the future of prog rock’. De band speelde o.a. op Summer’s End, het oudste progressieve rockfestival van Engeland.

 

Websites:
Scarlet stories
Golden Caves (tijdelijk ‘under construction’)

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.