Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
za 15 aug t/m di 31 mrt 2020

Glashelder, Willemijn van Dorp en Roos Terra

Glashelder | Maart

open:09:00
start:09:00
locatie: kunstruimte
zaal: etaloge + ikwillem

GLASHELDER, makers van Willem Twee presenteren hun werk achter glas.

Willem Twee wil haar makers/huisgenoten graag onder de aandacht brengen. Kunstenaars, vormgevers, architecten en ontwerpers presenteren gedurende een maand hun werk achter glas in Willem Twee en in de kast op de kamer van de wethouder onder de naam ‘Glashelder’.
De exposanten zijn allemaal professionals en verbonden aan Willem Twee. Ze werken in hun atelier of werkplaats en exposeren regelmatig.

HANDSCHRIFT

Een handschrift is het meest eigene, het hoogst persoonlijke paspoort van ieder mens. Uniek ook, omdat het niet tevoren is `bedacht’: het ontstaat uit het onderbewuste . Zelfs in de eerste prille schrijfpogingen van kleuters zie je al direct individueel verschil. Ergo: het ware Ik laat zich daarin al snel lezen.

In de beeldende kunst is het niet anders.

Deze duo expositie van Willemijn van Dorp en Roos Terra toont twee handschriften, die elk expressie geven aan één zelfde thema. Zie hoe ze elementen uit de natuur, zoals groei, seizoenen, ritme, beweging en verstilling duiden.

Het verschil in schrift is evident. Waar je bij Willemijn duidelijk haar motoriek in het schrift terug ziet is dat wat Roos – al is al het werk handmatig gemaakt – probeert te vermijden. De innerlijk noodzaak – liefde voor de natuur – is wat de twee handschriften verbindt.

Willemijn van Dorp en Roos Terra hebben een atelier in de Willem Twee Fabriek en drukken hun prenten in Grafisch Atelier Den Bosch.

www.roosterra.nl
www.willemijnvandorp.com

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.