Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
wo 02 dec t/m di 30 jun 2020

GLASHELDER: Marloes Vreeswijk en Manon Jeuken

screenshot 206

open:09:00
start:09:00
locatie: kunstruimte
zaal: etaloge

Uw e-ticket is geldig voor alle tentoonstellingen in het Willem Twee gebouw. Het zijn open tickets, u bent niet gebonden aan een dag of tijdstip.

De samenwerking tussen Manon Jeuken en Marloes Vreeswijk is in eerste instantie ontstaan vanuit een wederzijdse interesse naar het creëren van een context, waarin je jezelf kunt verwonderen en je even losstaat van wat er om je heen gebeurt. Beiden bekijken ze het begrip verwondering vanuit een andere invalshoek. Waar Manon kleuren en vormen inzet om de toeschouwer een gevoel van zorgeloze vrijheid te laten ervaren, gebruikt Marloes haar kleurentheorie om te confronteren en ons bewust te maken van onze persoonlijke ruimte.

Voor het werk dat zij maakten voor ‘Glashelder’ hebben zij zich laten inspireren door attractieparken in Nederland. Met behulp van Google Maps satellietbeelden zijn zij op zoek gegaan naar vormen, patronen en kleurrijke gedaantes om een paradijselijk geheel te vormen.

Manon Jeuken studeert eind juni 2020 af aan de AKV|St.Joost, richting Beeldende Kunst. Ze maakt voornamelijk kleurrijke, site-specifieke installaties, waarin ze sculpturen en foto's samen laat komen. Ze vindt het belangrijk om de bezoeker de mogelijkheid te geven om een gevoel van zorgeloze vrijheid te ervaren.

Marloes Vreeswijk behaalde in 2019 haar bachelor Beeldende Kunst aan de AKV|St.Joost, waarmee zij de Jheronimus Atelierprijs ’s-Hertogenbosch won. Door het innemen en eigen maken van ruimte, haar eigen theorieën over kleuren en vormen, creëert Marloes Safe Spaces. Haar kostuums, performance, tekeningen en tapijten zijn een uiting van deze thematiek.

www.manonjeuken.com
www.marloesvreeswijk.nl

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.