Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
di 18 mei t/m zo 31 jan 2021

Glashelder, Marloes Vreeswijk en Jeanine Vloemans

Deze tentoonstelling wordt verlengd t/m 31 januari 2021


Het Glazen Paleis | Glashelder december 2020

Het werk van Marloes Vreeswijk (1993) en Jeanine Vloemans (1995) is het afgelopen jaar al vaker onderdeel geweest van een gezamenlijke tentoonstelling. Zo exposeerden zij onder andere samen in Showroom Mama, Rotterdam en Tac, Eindhoven. Zij vinden elkaar in een gedeeld thema  het ontsnappen aan de grillen van het alledaagse en de speelse manier waarop ze omgaan met materiaal.

Marloes’ onderzoek uit zich voornamelijk in veel kleur, glitters, textiel en herkenbare objecten die refereren aan haar kindertijd. Met haar werk bevraagt Marloes de norm van wat ‘normaal’ is en waarom we aan bepaalde verwachtingspatronen moeten voldoen. Ze keert zich in haar werk niet af van de realiteit, maar bekijkt deze door een roze bril, om er zo voor zichzelf en anderen een positievere wending aan te geven

Jeanine duikt graag in de belevingswereld van een eigen beschaving, geïnspireerd op oude culturen en symbolen. Deze vertaalt zij naar een schilderij dat niet ophoudt binnen de kaders van het canvas maar zich juist door de hele ruimte kan verspreiden. Met een ogenschijnlijk simpel ogende beeldtaal en de kracht van de directe kwaststreek wil ze de bezoeker meenemen in een rijke belevings- en fantasiewereld.

marloesvreeswijk.nl

jeaninevloemans.nl

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.