Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
za 17 apr t/m vr 23 apr

Glashelder: Lisetteh

open:09:00
start:09:00
locatie: kunstruimte
zaal: glashelder
Gratis

Onder de noemer Glashelder toont om de zes weken steeds weer een andere kunstenaar van Willem Twee ateliers nieuw werk achter glas in het Willem Twee-gebouw. Ook richt deze kunstenaar de kast op de kamer van wethouder Duurzaamheid, Leefbaarheid en Cultuur Mike van der Geld in met haar/zijn werk. In maart en april is werk te zien van kunstenaar Lisetteh. 

Al meer dan vijftig jaar wonen er mensen rondom de Ertveldplas, een meer midden in de stad ’s Hertogenbosch. Het meer wordt omsloten door een industrieterrein aan de ene zijde en natuur aan de andere zijde. Al jaren vechten de bewoners met de gemeente om het behoud van dit stukje natuur. In de kast van de wethouder presenteert Lisetteh een serie Toboyo-etsen die betrekking heeft op dit gebied.

In het Willem Twee-gebouw vulde Lisetteh de welbekende ‘Etaloge’ met to-do-lijstjes, zuignapjes en lege medicijnen strips. Hoe druk kan het in je hoofd worden? Hoeveel lijstjes hebben we nodig om de boel geordend te laten verlopen? Om mee te blijven rennen in het hoge tempo van de plek waar we leven? Deze vragen legt Lisetteh met dit werk aan de toeschouwer voor.

Over de kunstenaar
Lisetteh werkt ruim twintig jaar als beeldend kunstenaar en is na rondzwervingen in Europa weer teruggekeerd in Den Bosch. Zij heeft haar atelier op de tweede verdieping van het Willem Twee-gebouw. Lisetteh’s werk is op veel plekken te zien en zij exposeert regelmatig. Naast haar beeldend werk is zij betrokken bij STeC, die de programmering van Kunstruimte de Melkfabriek doet, en werkt zij op Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en Museum De Pont in Tilburg. Daarnaast zet zij zich in als bestuurslid van het Grafisch Atelier Den Bosch en Stichting Ongekend.

Over Glashelder
Willem Twee wil haar makers/huisgenoten graag onder de aandacht brengen. Kunstenaars,
vormgevers, architecten en ontwerpers presenteren gedurende 6 weken hun werk achter
glas in Willem Twee en in de kast op de kamer van wethouder Mike van der Geld onder de naam
‘Glashelder’. De exposanten zijn allemaal professionals en verbonden aan Willem Twee. Ze werken in hun atelier of werkplaats en exposeren regelmatig.

lisetteh.com

Hier kun je zien hoe het werk gepresenteerd is:
Insta: Mike van der Geld
Insta: Willem Twee kunstruimte
Facebook: Willem Twee kunstruimte
Insta: Willem Twee ateliers
Insta: Set Lisetteh

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.