Verhuurhuur bij ons een ruimte
Poppodium
do 25 okt 2018

Garrett T. Capps + Simon Keats

open:20:30
start:21:00
genre:Country, Americana, Southern
locatie: poppodium
zaal: Kleine Zaal

Op zijn nieuwste album In the shadows (Again) combineert Garrett T. Capps het geluid van honky tonk bars met de sound van de kosmos. Hij verkent het americana landschap en test diens grenzen terwijl hij zijn roots niet uit het oog verliest.

Garrett heeft onlangs een nieuwe band samengesteld, genoemd NASA country. Bestaande uit de Flight Director: Garrett T. Capps, Orbital Operations: Justin Boyd & Torin Metz en Propulsion: Kory Cook & Odie. Vooral Justin Boyd is heel erg van invloed geweest op de sound van dit nieuwe album. Justin bespeelt een modulair synthesizer en is zeer bedreven in het creëren van soundscapes, ook is hij een groot liefhebber van country muziek. Deze twee passies komen hier prachtig samen.

Garrett omschrijft het opnemen van het album alsof the Byrds het album Sweetheart of the Rodeo aan het opnemen waren samen met Jerry Jeff Walker en dat er buitenaardse wezens de opnamestudio binnenvielen en de boel overnamen.

Liefhebbers van albums zoals Sturgill Simpson’s Metamodern Sound in Country Music en Gene Clark’s No Other opgelet!

Support: Simon Keats

Na de 'L.A. Sessions' ep (2015) en de albums 'Time (2010) en 'Space' (2017), bleef Simon Keats zijn repertoire uitbreiden met smaakvol vormgegeven pareltjes. Voor het seizoen 2018/2019 zijn een serie nieuwe singles gepland, waarvan 'Free' de eerste is. Voor de muzikale begeleiding doet hij een beroep op Benelux' finest: Maarten van Damme op gitaar (Racoon, Wende Snijders, Stevie Ann) en Wim Geenen op drums (Admiral Freebee, Mint).

Het is onmogelijk om Simon Keats in een hokje te stoppen. Want wie besluit een dance-event te hacken en voor 10.000 danceliefhebbers op te treden of een maand lang in Los Angeles te bivakkeren zonder geld of contacten?

Wie besluit een talkshow in het leven te roepen en bekende artiesten als Benjamin Herman, Frans Duijts, Danny Vera en Lucky Fonz uit te nodigen, of een plaat op te nemen in New York met zijn sixties held Eric Andersen?

Maar laat je niet voor de gek houden door de bravoure. Zijn liedjes zijn breekbaar, eerlijk en puur; sfeervolle Americana op z'n best!

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.