kassa
Poppodium
za 18 mrt 2017

Future Roots 2.0: Masego Soundsystem + Mystic Pulse + Rootsman

Poppodium

open:23:00
start:23:00
locatie: Poppodium
zaal: Kleine Zaal
klinkt als: Sounsdsystem culture Dub, Roots, Steppa.

Masego Soundsystem


Masego soundsystem is een roots-dub soundsystem uit Rotterdam. Sinds 2007 reist de crew door heel Nederland om hun muziek te verspreiden. Masego heeft diverse festivals en feesten in binnen- en buitenland aangedaan, zoals Rastaplas Zoetermeer, Metropolis Rotterdam, A Festival Down Town (Rotterdam), Music is a mission (Lissabon) en Minho Reggae Splash Festival (Spanje).

In de Rotterdamse reggae- en dubwereld zijn ze inmiddels cruciaal; ze staan bekend om hun uitverkochte evenementen met oa. King Shiloh, Nish Wadada, Murray Man, Ras Ibi, Black Omolo en Lyrical Benji. Verder werkten zij het afgelopen jaar samen met Roots Plaque soundsystem (DE), Indica Dubs (UK), Shamba Lion, Mystic Pulse, Out of Many soundsystem, I Rebel (DE), Ras Timbo (DE), Unification sound (BE) en Justice soundsystem (BE).

Masego betekent ‘Blessed’ in Tswana en reflecteert op de missie en de passie die de crew voelt voor JAH muziek. Masego sound haalt inspiratie uit originele roots reggae, dub en uit de Rastafari movement. In hun lange sets draaien ze graag meer vernieuwende en uptempo dub. Met intense basslijnen en kritische teksten brengen ze het publiek in een meditatieve trance.

Mystic Pulse

De 25-jarige producent uit Rotterdam is geïnspireerd door Jamaicaanse en Britse reggae muziek. Zijn achtergrond als audio engineer heeft bijgedragen aan zijn unieke reggae-dub georiënteerde sound. Mystic Pulse heeft al meerdere releases op labels als Jungle Cakes (UK) en Rasta Vibez (NL). Hij werkt samen met reggae artiesten op zowel nationaal als internationaal niveau waaronder Macka B, Daddy Freddy, Punky Donch en Salam Musik. Naast het produceren speelt hij ook zijn unieke vinyl selectie van reggae / dub op verschillende sound systems door heel Nederland, zoals Masego, Pacha Mama en Shamba Lion.

https://www.facebook.com/mysticpulse
https://soundcloud.com/mystic-pulse

Rootsman

Rootsman is een saxofonist uit ’s-Hertogenbosch,  Zijn voorliefde voor Reggae maakt dat hij met menig reggae/dub producer en soundsystem in live sets speelt.
Rootsman is vast betrokken bij Pacha Mama Soundsystem. Hij staat bekend om zijn muzikale toevoeging tijdens de soundsystem sessies. Daarnaast is Rootsman ook een vaste gast in de studio en heeft hij verschillende tunes voorzien van de klanken van zijn saxofoon. Zo heeft hij samengewerkt met o.a. Indica Dubs, Mystical Powa, Moa anbessa en Koncrete Roots. Verder is Rootsman ook actief als bandlid van Independent Intavenshan. Ruud zijn muzikaliteit heeft een magische werking op het publiek en de soundsystems zelf. Vanuit vele hoeken in de reggae cultuur is men zeer te spreken over deze saxofonist. Zo speelde Rootsman samen met Channel One, Aba Shanti, Ashanti Selah, Blackboard Jungle, King shiloh, Dubkasm, Iration Steppas, Moa anbessa, Dub Dynasty, Zion Train en Legal Shot op o.a Reggae Geel, Reggaebus Festival, International Dub Gathering, Dubcamp en Rototom Sunsplash.

 

 

 

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.