Verhuurhuur bij ons een ruimte
Poppodium
za 22 sep 2018

Franck Carducci Band + Mary Reynaud

open:20:00
start:20:30
genre:Progrock
locatie: poppodium
zaal: Grote Zaal
klinkt als: Genesis, Pink Floyd

Multi-instrumentalist Franck Carducci (bas, toetsenborden, gitaar, drums, etc.) groeide op in een gezin waar muziek een manier van leven is. Op 5-jarige leeftijd had hij zijn eerste ervaringen met een Hammond-orgel, ging later gitaar spelen en sloot zich aan bij de eerste rockband toen hij 14 jaar oud was. Beetje bij beetje streefde hij naar muziek die, hoewel nog steeds toegankelijk, ook structureel complexer is met verschillende sferen. Nadat hij verliefd was geworden op bands als Pink Floyd en Genesis, sloot hij progressieve rock in zijn hart.

In 2008 verhuisde Franck naar Amsterdam, waar hij de lokale scène binnenkwam en regelmatig in de beroemde clubs van de stad optrad. In 2010 opende Franck een optreden voor een van zijn helden, Steve Hackett, die hem aanmoedigde om zijn eigen soloalbum te produceren. Dit was het startschot voor ‘Oddity’, een album dat werd opgenomen met verschillende gastmuzikanten en je meeneemt door denkbeeldige verhalen van onwaarschijnlijke personages geïnspireerd door Engelse literatuur en de Griekse mythologie. Zijn melodieuze songs reflecteren inspiraties afkomstig van diverse bands, waar een symfonische touch nogal vaak voorkomt.

22 september is Franck Carducci met zijn band te zien bij Willem Twee Poppodium: Een lust voor het oog en het oor en niet te missen voor de echte prog/classic rock liefhebber.

“Oddity” klinkt als het werk van iemand die eindelijk z’n muzikale ziel en zaligheid kwijt kan. Het sterke van dit album is dat de sympathie ervan afdruipt. Er heerst een enorme goodwill vooral omdat de hoge expressieve stem van Carducci zo aangenaam klinkt.

    - Progwereld

Foto: passionprogressive.fr

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.