Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
di 20 aug t/m ma 31 dec 2018

Francine Steegs

open:09:00
start:09:00
locatie: kunstruimte
zaal: ikwillem

Vanaf nu t/m 30 december
Ikwillem – Spiegelzaal
Francine Steegs: Uitzichten

Een vitrinepresentatie in de IKWILLEM van Landschappen en portretten van Francine Steegs.

De aanzet tot deze landschappen ontstond tijdens een artist residency in een kunstenaarshuis aan de ruige westkust van Ierland, vlakbij Achill Island, een stug en moerassig veenlandschap waar de tijd lijkt stil te staan.  Francine Steegs verkende het eiland, maakte honderden foto’s en schilderde dagelijks aan een serie Ierland-landschappen. In de maanden daarna werkte zij daaraan door in haar eigen atelier in de Willem II Fabriek en het Grafisch Atelier. Uiteindelijk vermengden die indrukken van Ierland zich met andere landschappen: Hollandse luchten, de natuur rond Den Bosch en de Wadden.

Meer werk van Steegs is vanaf 1 december te  zien in de “Etaloge” in de hal.
Op zondag 9 december van 14.00 tot 17.00 uur is het atelier van Francine Steegs op de tweede verdieping te bezoeken en is zij zelf aanwezig.

1 december t/m 30 december

Etaloge

Francine Steegs: Fabriekswerk
De Etaloge  functioneerde in het begin van de vorige eeuw als portiersloge van de Willem II sigarenfabriek. In de maand december brengt Francine Steegs hier een hommage aan het heden en verleden van de fabriek met  een verzameling beschilderde sigarendoosjes en bedrukte paneeltjes.
De doosjes vormen  sfeervolle en geheimzinnige omlijsting van landschappen en portretten en verwijzen tegelijkertijd naar de geschiedenis van deze plek in dit industriële erfgoed.

Meer werk van Steegs is deze maand te zien in de Ikwillem in de Spiegelzaal.
Op zondag 9 december van 14.00 tot 17.00 uur is ook het  het atelier van Francine Steegs op de tweede verdieping te bezoeken en is zij zelf aanwezig.

www.francinesteegs.nl

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.