Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
za 18 sep t/m zo 01 aug 2021

Florestan Bataillie

open:10:15
start:11:00
locatie: toonzaal
zaal: foyer + toonzaal
Florestan Bataillie speelt Ligeti’s Musica Ricercata
Met weinig noten bijzondere muziek maken, je moet het maar kunnen.
Het is muziek die schittert in eenvoud en maar weinig componisten is het gegeven dat voor elkaar te krijgen. Maar ze zijn er! Erik Satie bijvoorbeeld, die zijn eigen muziek 'musique d'ameublement' noemde, oftewel 'meubelmuziek'. En natuurlijk is er de spilfiguur van de minimal music: Philip Glass. Ook minimal, maar tóch weer heel anders: Arvo Pärt. Hij weet zelfs met stiltes een indrukwekkend effect te creëren.
Een regelrecht meesterwerk schreef György Ligeti met zijn Musica Ricercata. Dit werk bestaat uit elf korte delen, waarin het aantal verschillende noten steeds verder toeneemt. Een zeer intens werk is het resultaat, waarbij je zeker op het puntje van je stoel zult zitten.
Dit alles wordt gespeeld door de Belgische pianist Florestan Bataillie, die als geen ander kan laten horen hoe tijdloos en hypnotiserend muziek kan zijn. Hij heeft zich in de afgelopen jaren onderscheiden als een veelzijdig musicus en schuwt grensoverschrijdende projecten niet. Als echte muzikale duizendpoot zal hij ook enkele eigen werken spelen.
Programma:
Arvo Pärt - Für Alina
Philip Glass – Mad rush
György Ligeti – Musica Ricercata
Philip Glass  – Wichita Vortex Sutra
Erik Satie - Gnossiennes 1,2,3
Florestan Bataillie – Eigen composities
ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.