Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
za 29 jan 2022

Fleddy Melculy + Rise a Thousand

open:20:00
start:20:30
locatie: fabriek
zaal: grote zaal

Helaas kan de verplaatste show van Fleddy Melculy + Rise A Thousand op de nieuwe datum (12 september) geen doorgang vinden.
De show is daarom wederom verplaatst naar 29 januari 2022. 


Het derde album pikt in het voorjaar van 2020 de draad op waar die na het tweede succesvolle album DE KERK VAN MELCULY is gelaten: Fleddy Melculy is nu een echte rockster. De band Fleddy Melculy heeft een nieuwe hoofdstuk gestart waar het nog verder gaat in het songschrijven. Het resultaat is wellicht het hardste en meest agressieve album van de familie Melculy up to date, maar tegelijk ook de meest melodieuze en toegankelijke plaat tot nog toe.

WIE OF WAT IS FLEDDY MELCULY?

een band die met één song vanaf dag 1 wordt opgepikt door alle mogelijke media; die vanuit het niets op alle grote podia van België en Nederland komt te staan en sindsdien de éne culthit na de andere scoort. Die song is de culthit ’T-shirt van Metallica’. Wat het nog veel bizarder maakt is dat het hier om een brute metal-en hardcore band gaat met Nederlandstalige maatschappijkritische teksten-met-een-dikke-knipoog! In half jaar tijd ontpopt het illustere gezelschap zich tot één van de meest populaire Belgische metalacts van het laatste decennium.

De toekomst ziet er niet slecht uit voor de band omdat er een 3de plaat aankomt in het voorjaar van 2020. Wanneer de 2de plaat De kerk van Melculy eerder onomstotelijk zou aantonen dat de band geen ééndagsvliegen is, bewijst deze 3de worp vooral waarom Fleddy Melculy nu zo snel is populair geworden: vintage hardcore met heel wat metal ingrediënten waarvan je elke song de longen mee uit je lijf schreeuwt.

Hard en catchy as fuck. Fleddy Melculy is back van nooit weggeweest en is na 4 jaar nog maar net opgewarmd. See ya on the road.

Website
Facebook

Support: Rise a Thousand

Rise a Thousand trapt af in 2005 als vijf gasten een gezamenlijke uitlaatklep vinden en hun energy bundelen tot een levendige mix van metal, screamo en hardrock. Al vanaf het begin leidt de invloed van verschillende harde muziekgenres tot een attractieve mix die luisteraars van een breed scala aan alternatieve muziek aanspreekt. Of het nu de old school metalhead is die prat gaat op klassieke metal riffs en dubbelloops gitaarlijntjes, of de fan van de wat meer mainstream-achtige rock met een populaire, rauwe rand. De band laat meteen blijken dat het niet de zoveelste rockband is en heeft met voorprogramma’s van o.a. Silverstein36 CrazyfistsAtillaHed PE en Zebrahead meteen een vliegende start. Ze speelden in uitverkochte zalen als 013, Tivoli, Melkweg en op diverse grote festivals in binnen- en buitenland. In de loop der jaren wordt Rise a Thousand’s sound meer solide en gedefinieerd. Zoals bij veel andere bands gaan oude bandleden weg en komen er nieuwe voor in de plaats, telkens leidend tot een nog beter en sterker geheel die door de jaren heen een stevige muzikale groei kent. Aan het begin van dit decennium wordt de geprezen EP ‘Sunset’ gereleased.

Facebook

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.