Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
zo 17 jan t/m za 14 dec 2019

Flat Earth Society

De Oesterprinses & Belgenland

open:20:10
start:20:30
locatie: toonzaal
zaal: toonzaal

Flat Earth Society is en blijft België’s origineelste en meest gedurfde ‘big band’. Niet in de traditionele zin van het woord, maar gewoon omdat ze met 15 zijn. De invloeden zijn velerlei in hun allesbehalve traditionele ‘big band’ muziek.

En hoewel het woord ‘eclectisch’ hen nog altijd de kriebels bezorgt, is het toch moeilijk om deze uitbundige muziek anders te omschrijven. Een muzikale definitie voor chemische reacties en kooktechniek is immers nog niet voorhanden. Na al die jaren blijft de goesting er nog van af spatten. Over De Oesterprinses: Peter Vermeersch componeerde in 2005 de muziek en bruitage bij deze stille film uit 1919. De productie werd voor het eerst live uitgevoerd door FES op het Filmfestival Gent. Dit project combineert een historisch belangrijke regisseur met de frisse aanpak van FES, en spreekt hierdoor een ander, cinefiel publiek aan in binnen- en buitenland. Tijdens het concert van vanavond worden de films De Oesterprinses en Belgenland vertoond.

Dit seizoen presenteert Willem Twee drie bijzondere XL-jazzconcerten met het Kika Sprangers Large Ensemble, het New Rotterdam Jazz Orchestra en de Flat Earth Society.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.